Strona 30 z 31 PierwszyPierwszy ... 2028293031 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 304

Wątek: 70-200 f/4L jakosc optyczna

Coś już napisał Awatar Jacek Kidoń
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

To jest niestety f/4. Wnętrza i pod wieczór alternatywa: podkręcać iso albo...włączyć IS. U mnie często się zdarza, nie mam aż takiego zaufania do ręki. Stąd wybór z IS.
    5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Dobrowolski Zobacz posta
    Marekk_ok widze że masz na stanie wersje bez stabilizacji
    ....powiedz, czesto brakuje ci IS?
    W moim przypadku troche mi zaczyna brakowac, ale chyba bardziej swiatla
    niz IS-a (tutaj zdania sa podzielone :-) ).
    Przy "statycznych obiektach" IS przydalby sie z pewnoscia - dzis bylem na spacerze w lesie (bylo dosc ciemno) - focilem portretowe statyczne ujecia za pomoca 70-200 F4 (bardzo lubie "ciasny portret") - przyznam ze musialem podciagac troche ISO - czas "wychodzil" zbyt dlugi jak na moja umiejetnosci "recznego IS-a".

Trudno jest chyba generalizowac - jak komu czesto brakuje IS-a - to zalezy od preferencji/sytuacji itd. Proponuje przeanalizuj swoje potrzeby i ocen na ile IS u Ciebie zadziala i jaka wartosc wniesie - dla Ciebie.

Z pewnoscia nie pogniewalbym sie na prezent w postaci "70-200 2.8 IS" - mam troche sily i dal bym rade z waga tego "sloika" :-).
    Poszukaj watkow typu "IS vs 2.8".
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Kidoń Zobacz posta
    Wnętrza i pod wieczór alternatywa: podkręcać iso albo...włączyć IS.
    cholera, wychodzi na to, ze ja jakis staromodny jestem albo bardzo niestandardowy, bo w opisanej sytuacji po prostu wyciagam statyw :-D ciezkie to g... i nieporeczne, ale sie jakos przyzwyczailem, zeby to robic po bozemu, a nie "jakos"
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Ktoś mówił, że jak obiektyw jest ciężki to należy iść popakować na siłkę aby mieć siłe go targać. Ale czasami samym obiektywem można sobie popakować.

Co prawda 70-200 f/4 jest lżejszy o połowę w porównaniu do f/2.8, ale po dołożeniu korpusa i gripa to też wiele.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

ja zastanawiam sie nad zakupem 70-200 ale bradziej sklaniam sie nad f4 z IS zeby stlumic drgania rak..... niestety.... i weglug roznych testow 4jest "ostrzejszy" od 2,8 przy f4 na obu???? najchetniej to podpiolbym obydwa i wybral ktory lepiej lezy a tak to trzeba bazowac na opiniach i testach..... pozatym 2,8 z IS to juz spory wydatek
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Oba to żyleta, bez tablicy i innych poważniejszych testów raczej nie rozróżnisz zdjęc z obu.

Domyślnie

a jak sobie radzi 70-200 F4 L w trudnych warunkach oświetleniowych np w kościołach. Podejrzewam że troche ciemno

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a jak sobie radzi 70-200 F4 L w trudnych warunkach oświetleniowych np w kościołach. Podejrzewam że troche ciemno
    z lampa jest niezle, pod warunkiem, ze nie podejmuje sie madrych-inaczej prob focenia organisty

a tak poroniony pomysl, zeby uzywac dlugie tele bez lampy w ciemnym jak d... Murzyna pomieszczeniu jeszcze mi do glowy nigdy nie przyszedl.

tak serio, to chyba nie do konca przemyslales pytanie. 70-200 w ktorejkolwiek odmianie to ostatni lens o jakim pomyslalbym w kosciele. jakbym mial ze soba 5 body to moze bym na ktores z nich nakrecil i raz na ruski rok zrobil zdjecie. ale tak normalnie... to se ne vidi
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z lampa jest niezle, pod warunkiem, ze nie podejmuje sie madrych-inaczej prob focenia organisty

a tak poroniony pomysl, zeby uzywac dlugie tele bez lampy w ciemnym jak d... Murzyna pomieszczeniu jeszcze mi do glowy nigdy nie przyszedl.

tak serio, to chyba nie do konca przemyslales pytanie. 70-200 w ktorejkolwiek odmianie to ostatni lens o jakim pomyslalbym w kosciele. jakbym mial ze soba 5 body to moze bym na ktores z nich nakrecil i raz na ruski rok zrobil zdjecie. ale tak normalnie... to se ne vidi
    a widzisz tego to ja nie wiedziałem, niedługo mam chrzciny dzieciaka znajomych i tak sie zastanawiam czy 70-200 F4 L którego i tak chce kupic przyda się na te okazje. Powiedz co sprawdza sie w kosciołach?, ja mam tylko Tamrona 17-50

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Powiedz co sprawdza sie w kosciołach?, ja mam tylko Tamrona 17-50
    tu bym raczej zapytal kogos, kto takie imprezy regularnie foci.
    ale na moje oko 17-50 bedzie OK.
    www albo tez flickr

Strona 30 z 31 PierwszyPierwszy ... 2028293031 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów