Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Nieuczciwy fotograf - co robić?

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie Nieuczciwy fotograf - co robić?

Witam,

Mam problem z pewnym sklepem fotograficznym, który również prowadzi usługi naprawy sprzętu foto. Swego czasu zaniosłem im soczewkę z obiektywu do wypolerowania, ponieważ koleś ze sklepu stwierdził, że mogą to zrobić (soczewka była pokryta czymś w rodzaju zaschniętego Super Glue).
    Niestety po kilkukrotnych monitach z mojej strony, telefonach i odwiedzinach soczewka się nie odnalazła. Zwyczajnie te je@#$% kut#$% ją zgubiły.
    Wyobraźcie sobie taką sytuację. Dzwonię do sklepu. Odbiera pracownik i informuje mnie, że soczewka się znalazła i można przyjechać. Przyjeżdżam i dowiaduję się, że soczewki nie ma, bo szef ją gdzieś znów zgubił. I tak k*a j* ać 3 lub 4 razy!!!! Kumacie to? Bo do mnie to po prostu nie może trafić. Dzisiaj, po miesiącu użerania się z tymi gnojami postawiłem im ultimatum - albo soczewka, albo kasa - ekwiwalent wartości obiektywu (bo bez tej soczewki można go sobie w dupę wsadzić, o czym koleś przyjmujący soczewkę do polerowania doskonale wiedział) albo przywitają Inspekcję Handlową. Tylko się zastanawiam, co jeszcze można zrobić? Obiektyw nie był drogi, dałem za niego 200 zł na Allegro, ale niech mi do cholery ktoś te 200 zł podaruje na ulicy.... Nie zamierzam puszczać tego płazem.
    Jakieś pomysły? Tylko realne, proszę
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jak się w końcu znajdzie ta soczewka to wbij ją kolesiowi w oko. Wtedy już nic nie zgubi :-D

Aha, popraw 'literówki' bo pewnie warnem ktoś rzuci.
    Druga sprawa - to faktycznie trzymaj się ostro swojej wersji. Albo kasa albo UOKiK.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja chciałem powiedzieć że ten temat mi się bardzo podoba i spadłem z krzesła jak przeczytałem Gratuluje pomysłowości zarówno autorowi jak i serwisantowi soczewek (lol) :wink:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Przede wszystki obiektyw warty jest tyle ile jego cena wolnorynkowa (ogłosznia : foto-kurier itd) . Myślę że warto walczyć , tymbardziej że uszkodzeń nie usuneli tylko zgubili ( czytaj nie wydała polerka więc nie ma soczewki ).

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Ja chciałem powiedzieć że ten temat mi się bardzo podoba i spadłem z krzesła jak przeczytałem Gratuluje pomysłowości zarówno autorowi jak i serwisantowi soczewek (lol) :wink:
    Hehe, dzięki :-) Pomimo tego, że jestem nieźle wkur@#$% na tych chamów, to mam poczucie humoru i również rozumiem, jak może to wyglądać od strony czytających :-D

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Inspekcja Handlowa swoją drogą - ale może z policją spróbować jako "last resort". Bo na upartego to to można potraktować jako kradzież. Osobiście to tylko się tak "kopałem" tylko raz ze sklepem (odnośnie gwarancji) - o dziwo Urząd Ochrony Praw Konsumenta przyszedł z odsieczą (oni sami stwierdzili, ze jak nie mam nic innego do roboty, a sklep się nie dostosuje to mogę złożyć wniosek na ppolicję - tylko czasu kupę trzeba mieć:/ )
    Ostatnio edytowane przez swaligora ; 10-06-2006 o 08:32 Powód: orty, co innego :-)
    Szy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Na początek UKOiK a może poźniej jakieś takie lekkie podjaranie gości tym że dostałeś przez nich nerwicy (co to za problem dostać zaświadczenie
    ) no i że będziesz się domagał zadośćuczynienia w postaci jakiegoś odszkodowania... wkońcu jak się wyżyć to się wyżyć...będą na przyszłość faceci wiedzieli że takich jaj się nie robi jak się prowadzi działalność... i że wogóle takich jaj się nie robi...
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemo(c)
    Jakieś pomysły? Tylko realne, proszę

Porada na przyszlosc - najpierw ochlon, wypij piwo/wyzyj sie/pograj w cos/pobij kogos czy co tam wolisz... a dopiero potem pisz na forum.
    Bo na razie nie potrafisz kulturalnie przedstawiac swoich problemow
    Warned and edited.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Warned and edited.
    A nie mówiłem :-D

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Porada na przyszlosc - najpierw ochlon, wypij piwo/wyzyj sie/pograj w cos/pobij kogos czy co tam wolisz... a dopiero potem pisz na forum.
    Bo na razie nie potrafisz kulturalnie przedstawiac swoich problemow
    Warned and edited.
    Człowieku, czep się płota i zacznij używać wreszcie polskich znaków w swoich postach, bo niewyraźnie się to czyta.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów