Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zamiana 350D na 30D

Mieszany widok

Sidorowski
    Guest

Domyślnie Zamiana 350D na 30D

Witam, znam parametry techniczne obu puszek. Mam pytanie do kogoś, kto fotografował obiema i robił odbitki. Czy na 30D nie ma takiego efektu "plastikowych" zdjęć jak na 350D? Szczególnie irytujące są tzw. "woskowe" twarze z 350D? Efekty te są widoczne właśnie na odbitkach. Czy zatem matryca 30D jest w jakiś sposób lepsza od 350D, czy są to dokładnie takie same matryce, a efekty o których piszę wynikają z kiepskiego mini-labu?
    Sidorowski

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Kiepski i to bardzo lab!

Zdrowko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    Kiepski i to bardzo lab!
    Albo fotograf kiepsko ustawil sprzet za bardzo ufajac automatyce .
    A lab pewnie swoje tez doprawil tez wrzucajac na automatyczna obrobke odbitek.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

woskowe twarze? mydlane? czyzby kitowy obiektyw? :>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sidorowski
    Witam, znam parametry techniczne obu puszek. Mam pytanie do kogoś, kto fotografował obiema i robił odbitki. Czy na 30D nie ma takiego efektu "plastikowych" zdjęć jak na 350D? Szczególnie irytujące są tzw. "woskowe" twarze z 350D? Efekty te są widoczne właśnie na odbitkach. Czy zatem matryca 30D jest w jakiś sposób lepsza od 350D, czy są to dokładnie takie same matryce, a efekty o których piszę wynikają z kiepskiego mini-labu?
    Sidorowski
    Poczytaj instrukcję. Poeksperymentuj z ustawieniami. Zrób odbitki w dobrym labie - wówczas woskowe czy jak tam wolisz plastikowe twarze same zniką A jeśli tego poziomu nie przeskoczysz, to i 5D nie pomoże. Mam znajomego, który właśnie 350 potrafi wyciągnąć takie efekty, że szczerze mu zazdroszczę.

Uprawnienia umieszczania postów