Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Ulga

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Jeśli jest mała, to niemożliwe żeby dobrze dmuchała. No... fizyka poprostu.
    Zdefiniuj fizycznie co znaczy mała i dobrze Mnie wystarcza. A apteczna ma miękką końcówkę, którą mechanicznie nie uszkodzi, ale ubrudzić może. Trzeba nie dotykać ani lustra, ani matrycy gruchą (ani taką, ani apteczną). Poza tym apteczną gdzie indzie się wtyka i mi się źle kojarzy Ale polecam apteczne, bo tanie.

Może ta "profi" dmucha lepiej bo ma wentyl i zasysa z drugiej strony (?) Kiedyś dmuchałem apteczną (powiedzmy średniej wielkości) i nie wydała mi się ani wygodna, ani wydajna. A Hama jest wdechę (moja wygląda całkiem inaczej niż na zdjęciu z Allegro, widać nowszy/inny model). A cena (33 zł + 7 zł wysyłka) w stosunku do ceny sprzętu jeszcze nie poraża

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Taką też mam ale w ogóle nie używam. Wolę jednak apteczną.
    Zwłaszcza że ma miękką końcówkę. Jest więc bezpieczniejsza dla wnętrza aparatu.
    też mam taką. a przy czyszczeniu trzeba i tak zachować szczególną uwagę. Ostatnio i ona mi nie pomogła. Drobiny kurzu dostały się między matrycę a filtr (czy też jakąś osłonę) i aparat powędrował na Żytnią. Czyszczenie od razu i za darmo

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Kiedyś dmuchałem apteczną (powiedzmy średniej wielkości) i nie wydała mi się ani wygodna,

Domyślnie

Kiedyś poszedłem do apteki. Poprosiłem o największą gruchę. Wygotowałem - jest tak wygodna i ma taki "wydmuch", że kolega, który kupił tę zabawkę ze zdjęcia Cybogra, natychmiast ją wyrzucił i zrobił to samo co ja.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Grucha "hama" którą widać na zdjęciu poniżej ma około 5 - 6 lat.
    Cała popękała ale nadal dobrze dymie. Mam jeszcze apteczną (prawie 11 lat)
    ta jest jak nowa i jej przeważnie używam.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zapomniałem o fotce

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A dmuchajcie se jak chcecie Ja narazie mam nówkę Hame. Dmucha zawodowo, tylko trzeba wykonywać szybkie ruchy (rękami). Kupiłem ją może z tydzień temu. Dotąd nie miałem żadnej i ponad rok 300D raz dmuchałem nie swoją No ale teraz mam też 350D :> A za pięć lat to kupie nową dmuchawkę! Różnorodność wskazana

Domyślnie

A dmuchajcie se jak chcecie Ja narazie mam nówkę Hame. Dmucha zawodowo, tylko trzeba wykonywać szybkie ruchy (rękami). Kupiłem ją może z tydzień temu. Dotąd nie miałem żadnej i ponad rok 300D raz dmuchałem nie swoją No ale teraz mam też 350D :> A za pięć lat to kupie nową dmuchawkę! Różnorodność wskazana
    Masz rację tylko hama, bo ona dmucha zawodowo. ta z apteki dmucha natomiast leczniczo, a to już nie to samo Poza tym ta z apteki kosztuje 6 PLN a hama 35PLN, więc ta z apteki to na pewno jakieś badziewne powietrze wypuszcza i poźniej to już jakość fotek nie ta...

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Slavko - więcej luzu

Domyślnie

Slavko - więcej luzu
    Nie odbieraj tego osobiście. Po prostu nie mogłem sobie "opuścić" Chiałem wykorzystać okazję, aby obśmiać postawę, która charakteryzuje mnie przede wszystkim, a z którą sam wiem, że powinienem walczyć. Mam już pierwszy sukces w tej materii. Dotyczy czyszczenia obiektywu. Kupiłem kiedyś jakąś bardzo drogą super-ścierkę i jaki był mój zawód gdy okazało się, że zostawia smugi. Kupiłem drugą i to samo. W końcu przyszła taka chwila, że nie miałem ani jednej ani drugiej pod ręką, a obiektyw był zasyfiony. Wziąłem więc stare sprane bawełniane gacie... I okazało się, że to właśnie jest to czego szukałem...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów