Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Ulga

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Taka sama grucha Hamy w .de kosztuje 2Euro, kolesie z Allegro ostro przeginaja!!

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko
    Masz rację tylko hama, bo ona dmucha zawodowo. ta z apteki dmucha natomiast leczniczo, a to już nie to samo Poza tym ta z apteki kosztuje 6 PLN a hama 35PLN, więc ta z apteki to na pewno jakieś badziewne powietrze wypuszcza i poźniej to już jakość fotek nie ta...
    miałem taką z apteki, ona jest do czego innego, ma ciągnąć a nie dmuchać i z taką do dmuchania nie ma jej co porównywać, ja mam "firmową" Canona, za 8 euro i jestem zadowolony

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

(...) W końcu przyszła taka chwila, że nie miałem ani jednej ani drugiej pod ręką, a obiektyw był zasyfiony. Wziąłem więc stare sprane bawełniane gacie... I okazało się, że to właśnie jest to czego szukałem...
    Aaaa to spoko Róznie to bywa z tymi produktami czyszczącymi. Np. taśma czyszcząca do magnetofonu z kawałkiem papieru ściernego średnio spełnia swoją rolę. Są chyba też tego typu CD-czyszkaki! Ja mam jakąś optiko-szmatkę (chyba jakieś 17 zł) i słuzy mi super A do okularów (takich na nos) dostałem taką wypasioną ściereczkę, która super czyści szkiełka. Choć zazwyczaj czyszczę podkoszulkiem Co do gruchy typu Hama to ona daje dobry ciąg powietrza; zasysa z tyłu, wyrzuca z przodu i siła podmuchu przy energicznym "ściskaniu" jest niezła. Apteczna, jak wpomniał Tytus, ma "ciągnąć" i wg mnie jest zbyt anemiczna przy czyszczeniu z kurzu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    miałem taką z apteki, ona jest do czego innego, ma ciągnąć a nie dmuchać i z taką do dmuchania nie ma jej co porównywać, ja mam "firmową" Canona, za 8 euro i jestem zadowolony
    Chłopie, jak Ty na to wpładłeś????Otóż śpieszę pionformować, że jedna i druga grucha po naciśnięciu wypuszcza powietrze - znaczy się dmucha. Jeśli natomiast "super-firmowa" na taką konstrukcuję, że np. tylnym otworem zasysa powietrze - to uważam, że to jest jej minus - bo w takim razie aptekarską gruchą można także wyciągnąć kurz - czego, jak rozumiem - nie za bardzo można zrobić "super-firmówką". Jeśli zaś chodzi o siłę - no coż - pójdź do apteki, kup największą i dmuchnij z całej siły... Zmienisz zdanie. Wiem co piszę, bo porównywałem.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

pójdź do apteki, kup największą i dmuchnij z całej siły... Zmienisz zdanie. Wiem co piszę, bo porównywałem.
    Racja, racja. Też nie wierzyłem, że tania duża grucha może być dobra, i tak testowałem, że aż pani aptekarce fartuszek podwiało! I to mnie przekonało (-:
    Ostatnio edytowane przez minek ; 10-06-2006 o 15:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Racja, racja. Też nie wierzyłem, że tania duża grucha może być dobra, i tak testowałem, że aż pani aptekarce fartuszek podwiało! I to mnie przekonało (-:
    Znam taką ładną aptekarkę. Więc mam pytanie jak dmuchnąć aby osiągnąć podobny do Twojego efekt

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Znam taką ładną aptekarkę. Więc mam pytanie jak dmuchnąć aby osiągnąć podobny do Twojego efekt
    Mocno! Kierunek sam musisz wyłapać.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Chłopie, jak Ty na to wpładłeś????Otóż śpieszę pionformować, że jedna i druga grucha po naciśnięciu wypuszcza powietrze - znaczy się dmucha. Jeśli natomiast "super-firmowa" na taką konstrukcuję, że np. tylnym otworem zasysa powietrze - to uważam, że to jest jej minus - bo w takim razie aptekarską gruchą można także wyciągnąć kurz - czego, jak rozumiem - nie za bardzo można zrobić "super-firmówką". Jeśli zaś chodzi o siłę - no coż - pójdź do apteki, kup największą i dmuchnij z całej siły... Zmienisz zdanie. Wiem co piszę, bo porównywałem.
    też porównywałem i jak mi z takiej nowej gruchy pierdz*** talkiem po matrycy to ją tak pierdz*** o ścianę, że się tydzień odbijała

dla mnie różnica pomiędzy aptekarską a tą "dedykowana jest taka, że tamta służy do wciągania gilów a ta druga do dmuchania czystym powietrzem, lepiej się ją trzyma i nie dmucha się tym, co się przed sekundą zassało...

odpowiadając Twoimi słowami:

Wiem co piszę, bo porównywałem.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    też porównywałem i jak mi z takiej nowej gruchy pierdz*** talkiem po matrycy to ją tak pierdz*** o ścianę, że się tydzień odbijała
    No ale przynajmniej matryca Ci się nie pociła przy gorących ujęciach.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Najlepiej zbiera kurz, Elektrolux z zamontowaną turboszczotką, ja tego używam

Panowie, przeginacie trochę, 3 strony wątku o gruszkach, może lepiej pierdnąć w matrycę? Przynajmniej kurzu w tyłku nie ma, chyba, że górą zassie

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów