W!
Taka sama grucha Hamy w .de kosztuje 2Euro, kolesie z Allegro ostro przeginaja!!
Zdrowko
W!
Taka sama grucha Hamy w .de kosztuje 2Euro, kolesie z Allegro ostro przeginaja!!
Zdrowko
miałem taką z apteki, ona jest do czego innego, ma ciągnąć a nie dmuchać i z taką do dmuchania nie ma jej co porównywać, ja mam "firmową" Canona, za 8 euro i jestem zadowolonyZamieszczone przez Slavko
20Dset
maj łeb...
Aaaa to spokoZamieszczone przez Slavko
Róznie to bywa z tymi produktami czyszczącymi. Np. taśma czyszcząca do magnetofonu z kawałkiem papieru ściernego średnio spełnia swoją rolę. Są chyba też tego typu CD-czyszkaki! Ja mam jakąś optiko-szmatkę (chyba jakieś 17 zł) i słuzy mi super
A do okularów (takich na nos) dostałem taką wypasioną ściereczkę, która super czyści szkiełka. Choć zazwyczaj czyszczę podkoszulkiem
Co do gruchy typu Hama to ona daje dobry ciąg powietrza; zasysa z tyłu, wyrzuca z przodu i siła podmuchu przy energicznym "ściskaniu" jest niezła. Apteczna, jak wpomniał Tytus, ma "ciągnąć" i wg mnie jest zbyt anemiczna przy czyszczeniu z kurzu.
Chłopie, jak Ty na to wpładłeś????Otóż śpieszę pionformować, że jedna i druga grucha po naciśnięciu wypuszcza powietrze - znaczy się dmucha. Jeśli natomiast "super-firmowa" na taką konstrukcuję, że np. tylnym otworem zasysa powietrze - to uważam, że to jest jej minus - bo w takim razie aptekarską gruchą można także wyciągnąć kurz - czego, jak rozumiem - nie za bardzo można zrobić "super-firmówką". Jeśli zaś chodzi o siłę - no coż - pójdź do apteki, kup największą i dmuchnij z całej siły... Zmienisz zdanie. Wiem co piszę, bo porównywałem.Zamieszczone przez Tytus
Racja, racja. Też nie wierzyłem, że tania duża grucha może być dobra, i tak testowałem, że aż pani aptekarce fartuszek podwiało! I to mnie przekonało (-:Zamieszczone przez Slavko
Ostatnio edytowane przez minek ; 10-06-2006 o 15:47
Znam taką ładną aptekarkę. Więc mam pytanie jak dmuchnąć aby osiągnąć podobny do Twojego efektZamieszczone przez minek
![]()
Mocno! Kierunek sam musisz wyłapać.Zamieszczone przez Slavko
też porównywałem i jak mi z takiej nowej gruchy pierdz*** talkiem po matrycy to ją tak pierdz*** o ścianę, że się tydzień odbijałaZamieszczone przez Slavko
dla mnie różnica pomiędzy aptekarską a tą "dedykowana jest taka, że tamta służy do wciągania gilów a ta druga do dmuchania czystym powietrzem, lepiej się ją trzyma i nie dmucha się tym, co się przed sekundą zassało...
odpowiadając Twoimi słowami:
Zamieszczone przez Slavko
20Dset
maj łeb...
No ale przynajmniej matryca Ci się nie pociła przy gorących ujęciach.Zamieszczone przez Tytus
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Najlepiej zbiera kurz, Elektrolux z zamontowaną turboszczotką, ja tego używam
Panowie, przeginacie trochę, 3 strony wątku o gruszkach, może lepiej pierdnąć w matrycę? Przynajmniej kurzu w tyłku nie ma, chyba, że górą zassie![]()