Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Karty pqi

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Karty pqi

Witam, czy ma ktos doswiadczenie z ta firma i jej wyrobami? Zakupilem 1GB x100 za 160 PLN (mozna by taniej ale musialem miec FV) uslyszawszy, iz jest to jakosc porownywalna do SanDiska... i teraz sie zastanawiam, czy mnie sprzedawca nabil w butelke, czy jednak sie oplacilo..
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic
    Witam, czy ma ktos doswiadczenie z ta firma i jej wyrobami? Zakupilem 1GB x100 za 160 PLN (mozna by taniej ale musialem miec FV) uslyszawszy, iz jest to jakosc porownywalna do SanDiska... i teraz sie zastanawiam, czy mnie sprzedawca nabil w butelke, czy jednak sie oplacilo..
    Nie mam doświadczenia z tymi pamięciami, ale znajomy miał ich flasha (USB STICK a nie CF). Mowił, że bardzo zadowolony był. Tutaj jest np. jakiś opis z chip'a o podobnym do jego module. W rankingu chip'a też stoja całkiem całkiem, szczególnie w relacji power/cena. Chyba jednak źle nie trafiłeś.

Ja wybrałem transcenda (USA) 2 GB x120 (18MB zapis/20MB odczyt) w cenie 218 PLN. Bardzo szybka i jak narazie żadnych problemów z nią nie miałem. Szybszy był tylko SanDisk Extreme III ale ten kosztował majątek
    40D | 18-55mm II (kit) | 50 f/1.8 | 70-200 f/4 L USM | 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Sam po zakupie Preteca - wadliwego a raczej wadliwych, bo byl wymieniony na drugie , ktory tez ciala daje mysle o innej karcie.
    Faktycznie PQI 4GB mozna kupic za 320zl gdyby pewnosc byla co do niej to niezly deal.
    Narazie mysle o Sandisku Extreme III jest niewiele drozszy obecnie od UII - ktorego sie juz chyba nie oplaca kupowac.Szybkosc az taka nie jest mi potrzebnna - wystarczyloby cos max 80X ale tak pewne aby serce nie kolatalo przy kazdym zgrywaniu na kompa.Teraz bede mial chyba Pretec Fobie
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ja miałem pqi ale mmc...żadnych kłopotów
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam półtora roku CF 1GB pqi - żadnych problemów (odpukać )

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Faktycznie PQI 4GB mozna kupic za 320zl gdyby pewnosc byla co do niej to niezly deal.
    no właśnie.... dlatego, aby choć trochę taką pewność uzyskać, zapytałem o wypożyczenie kart CF polskiego dystrybutora PQI i..... zgodzili się :grin:

szczegóły tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=15309

zobaczymy, co z tego wyniknie!
    pozdro.,
    m.
    &#169; mxw | mm | deviant | portrety | fotoloader

fantom
    Guest

Domyślnie

witam!mam pytanko a jakbym sobie kupił do mojego 350d cos takiego jak seagate st1 5gb??Co o tym myslicie?Szukam dobrej rady albo kogos z mlotkiem co mi ten pomysl wybije z glowy

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fantom Zobacz posta
    witam!mam pytanko a jakbym sobie kupił do mojego 350d cos takiego jak seagate st1 5gb??Co o tym myslicie?Szukam dobrej rady albo kogos z mlotkiem co mi ten pomysl wybije z glowy
    Duzego mlotka nie mam:wink: ale pewnie wystarczy - microdrive to jest dysk a nie pamiec flash.Wiec bedzie Ci chropotal i wolniej chodzil, bedzie barzdiej podatny na wstrzasy - wiec mysle ze jest znacznie bardziej ryzykownym i uciazliwym uzywanie wlasnie tego typu nosnikow nizeli pamieci Flash.
    5D + L

fantom
    Guest

Domyślnie

dzieki za szybka odpowiedz, poniewaz zaczynam przygode z bardziej profesjonalna fotografia i szukam rad(przesiadlem sie z kodaka dx6490 na 350d miesiac temu)
    Pozdr!

Miasto
    Płock

Domyślnie

dzieki za szybka odpowiedz, poniewaz zaczynam przygode z bardziej profesjonalna fotografia i szukam rad(przesiadlem sie z kodaka dx6490 na 350d miesiac temu)
    Pozdr!
    Spoko

Zanim zostaniesz zlinczowany za takie pytania uzyj opcji "Szukaj":wink: bylo o tym sporo postow.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 14-10-2006 o 12:23
    5D + L

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów