Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z zasilaniem Canon A430

Mieszany widok

piotreksu
    Guest

Domyślnie Problem z zasilaniem Canon A430

Posiadam aparacik Canon A430, dzis go zakupilem, nie stac mnie jeszcze na akumulatorki wiec na wypadek rozladowania dolaczonych baterii, nabylem 2 AA Duracell. Po wykonaniu dosc duzej ilosci zdjec, dolaczone baterie (Panasonic) padly, wlozylem Duracelle, wlaczam aparat..."Wymien baterie"...pomyslalem ze moze zle wsadzilem, wiec czynnosc powtorzylem i to samo, pojawia sie ikona slabej baterii po czym aparat gasnie...Drugim domyslem bylo ze baterie, ktore dokupilem sa rozladowane wiec kupilem jeszcze dwa inne Duracelle...i tez nic...czy jakis posiadacz tego aparatu moglby mi wyjasnic, dlaczego ten Canon nie chce wspolpracowac dokupionymi bateriami AA lub co zle robie? (w instrukji podane ze dziala na AA).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czemu upierasz sie na Duracelle zamiast kupic AA takie jakie byly dolaczone - Panasonic?
    Poza tym to nieoplacalne.
    Pobawisz sie, popstrykasz i nagle zauwazysz ze wydales na zwykle paluszki tyle ile kosztuje komplet rozsadnych akumulatorkow.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotreksu
    Posiadam aparacik Canon A430, dzis go zakupilem, nie stac mnie jeszcze na akumulatorki wiec na wypadek rozladowania dolaczonych baterii, nabylem 2 AA Duracell. Po wykonaniu dosc duzej ilosci zdjec, dolaczone baterie (Panasonic) padly, wlozylem Duracelle, wlaczam aparat..."Wymien baterie"...pomyslalem ze moze zle wsadzilem, wiec czynnosc powtorzylem i to samo, pojawia sie ikona slabej baterii po czym aparat gasnie...Drugim domyslem bylo ze baterie, ktore dokupilem sa rozladowane wiec kupilem jeszcze dwa inne Duracelle...i tez nic...czy jakis posiadacz tego aparatu moglby mi wyjasnic, dlaczego ten Canon nie chce wspolpracowac dokupionymi bateriami AA lub co zle robie? (w instrukji podane ze dziala na AA).

DURACELL to porazka w aparatach ... i lampach - przynajmniej ja tak trafiłem ...
    Kup akumulatorki i baw sie dalej ..
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To normalne
    Kiedyś, dawno temu, przerabiałem to samo w A80. nie chciał działac praktycznie na żadnych bateriach (pozwalał zrobić góra 20 zdjęć, a na niektórych kompletach wcale). Podejrzewałem nawet awarię aparatu Zakup akumulatorków rozwiązał wszystkie problemy Na jednym komplecie przeciątnie mogę od tej pory robić ok. 350 zdjęć.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów