Na allegro kupiłem noname BP-511 1600mAh za 29 złotych i żadnych problemów.Zamieszczone przez pająk
Na allegro kupiłem noname BP-511 1600mAh za 29 złotych i żadnych problemów.Zamieszczone przez pająk
20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L
Czy ktoś kupował zamiennik do 20D w Cyber-Shopie? (http://cyber-shop.pl/index.php?cPath=5_57) Najważniejszą kwestią jest dla mnie to, czy ładuje się on w ładowarce Canona? (model CB-5L)
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Moje 3 grosze o bateriach:
Ja dokupiłem do orgynialnego z fotoset CANON BP-511A 1390mA
230.00 zł. to chyba najniższa cena w PL.
Bateria w blistrze i z hologramem.
Dwa z allegro Premium Gold 1950mA symbol na baterii PBP511.
Ten zestaw ma podobne parametry jak oryginały.
Trzeba trzymać się zasady jaką podaje Vitez.
Najlepiej gdy:
Ogniwa są jednego producenta i tej samej pojemności.
Kupować te które mają najdłuższą gwarancję. U sprzedającego co za rok też będzie istniał.
Jeśli chodzi o baterie odsyłam do lektury:
Baterie R3 AAA i R6 AA
Piszą o paluszkach, ale spostrzeżenia przekładają się na inne baterie.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Rpoto ; 25-11-2006 o 20:07
szukałem i nie znalazłem wystarczających informacji. Chodzi mi o akumulatory Premium Gold, a dokłądnie o te:
http://allegro.pl/item138771001__f]_...0mah_wawa.html
czy są dobre? co sądzicie o Sprzedawcy?
I am FX
Ja mam srebrny hahnel. kupiony w foto-raj.
Starcza (tak samo jak oryginał od 20d) ze spokojem na cały mecz piłki nożnej, czy siatkówki --> robienie zdjęć + przeglądanie + kasowanie.
Który jest który poznaje po kolorach. ;]
ja mam oryginała i hamę kupioną w sklepie foto - nówkę. Łącze w gripie. Działają jak dotąd ok.
Kupiłem już zamiennik do 20D w Foto-tipie (za 69 zł), bo Pan z Cyber-shopu nie raczył odpowiedzieć mi wprost, czy jego akumulator będzie się ładował w ładowarce Canona. Zapłaciłem jak za dwa "gorsze" aku, ale nie żałuję, bo nie musiałem dokupywać ładowarki i wiem, że wydajność zamiennika jest taka sama, jak oryginału.
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl