Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Gdzie kupić akumulator BP-511?

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Ja zaryzykowałem i kupiłem na allegro zamiennik BP511 za 40 zł (Li-ion, 7,2V 1500mAh). Oczywiście kompletny NONAME, ale z roczną gwarancją. Rozładowałem, naładowałem, i dziś mija miesiąc (bez 5 dni) od kiedy pracuje w 300d. Zaliczyłem kilka imprez (czyli- focenie, przeglądanie, lampa wbudowana bardzo często używana). Raz zapomniałem go na noc wyłączyć. Sporo zgrywania zdjęć na kompa. Wskaźnik baterii zmienił się może po 2 tygodniach. Aha, podliczałem od zera ile zdjęć wyciśnie- na koncie 520.

Nawet jeśli nie pociągnie żywotnością tak długo jak oryginał (bo wydajnością przewyższa znacznie) to i tak zanim mi padnie, mogę sobie jeszcze takie 2-3 kupić, zanim osiągnę cenę droższych i "lepszych".

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Nawet jeśli nie pociągnie żywotnością tak długo jak oryginał (bo wydajnością przewyższa znacznie) to i tak zanim mi padnie, mogę sobie jeszcze takie 2-3 kupić, zanim osiągnę cenę droższych i "lepszych".
    Potwierdzam!
    U mnie noname pracuje równie długo co oryginał i ma w praktyce zbliżoną pojemność.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Ja zaryzykowałem i kupiłem na allegro zamiennik BP511 za 40 zł (Li-ion, 7,2V 1500mAh).
    Mam dokładnie ten sam 40zl jeden mam do 300D a drugi do PRO1 i oba chodzą bardzo dobrze wydajniejsze niz canona nawet, z trwałością trudno powiedziec, narazie maja 2 miesiace ale za tą cene to nawet nie ma sie co zastanawiać.

pzdr
    Bartek

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Witam,
    przylaczam sie do postow wyzej. Tez kupiony noname za 34 zl, niby na obwodach made in japan. Wszystko chodzi ok i ladowarka orginalna tez laduje, bo kiedys ktos wspominal ze mial problemy. Najlepiej kup na allegro.

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chciałbym nieco odświeżyć ten wątek. Kupiłem ok rok temu akumulatorek poj. 1400 "no name" tzw Digital Camera w zielonym pudełeczku. Spisuje się świetnie i ładuje też, ale tylko ładowarka od 300D go ładuje a nowa od 20D niestety nie ładuje go zupełnie - diody milczą. Nie rozumiem tego, czy ktoś miał podobne problemy?

Dopiero zaczyna Awatar Lenin
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odpowiedź może już nie zgodna z tematem, ale ostatnio u Canona dowiedziałem się, że BP-511 już nie produkują. Wprowadzili BP-511A, który to ma być bardziej pojemny. Oczywiście tylko w jednym na 3 sklepy firmowe które odwiedziłem, wiedzieli, że BP-511A jest kompatybilny z 300D...
    EOS 300D + różne dziwne rzeczy

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziekuje, teraz dopiero dokladnie spojrzalem na akumulator - i jest BP-511A, zas moj stary "no name" z 300D to BP-511, ktory pracuje w 20D, ale nie jest kompatybilny z ladowarka! Popieprzone to wszystko (lampa w podlodze, drzwi pod pradem) jak wezyk do Canona, ktory ma rozne wejscia w roznych lustrzankach.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To masz cos z ladowarka a nie z akumulatorem. Ja obecnie mam: 1 szt BP-511A (oryginalna od 20D), 1 szt BP-511 (oryginalna od 10D), 1 szt podrobe BP-511 firmy ROWI (nie uzywam jej juz bo to najstarsza moja i stracila pojemnosc, ale nadal laduje sie bez problemu), 2 szt podroby BP-511 od APTELA z Allegro, 2szt podroby BP-511 od foto-tip.pl .
    I? I obie ladowarki - od 10D oraz 20D laduja wszelkie wymienione wyzej baterie w dowolnej konifguracji. Tylko w aparatach uzywam ich nie w dowolnej konfiguracji a parami (Canon; aptel; foto-tip).

Dopiero zaczyna Awatar Lenin
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymański Adam
    Dziekuje, teraz dopiero dokladnie spojrzalem na akumulator - i jest BP-511A, zas moj stary "no name" z 300D to BP-511, ktory pracuje w 20D, ale nie jest kompatybilny z ladowarka! Popieprzone to wszystko (lampa w podlodze, drzwi pod pradem) jak wezyk do Canona, ktory ma rozne wejscia w roznych lustrzankach.
    BP-511 i PB-511A różnią się tylko pojemnością i literką A na końcu. Styki mają identyczne, więc jeśli ładuje Ci starszą wersję, to nowszą też musi. Nie dokonano tam tak rewolucyjnych zmian uniemożliwiających karpienie akumulatorka energią.
    EOS 300D + różne dziwne rzeczy

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

A czym się różnią BP-511 od BP-512?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów