Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Gdzie kupić akumulator BP-511?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie Akumulator BP-511

Jak myślicie czy warto ryzykować i kupić akumulatorek BP-511 za 79zł w www.foto-tip.pl , cena jest podejżliwie niska. A może ma ktoś z was ten aku. z foto-tipa. Bardziej pewny jest firmy GP ale cena wzrasta do 165zł.

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ja mam, ale od paru dni. Więc na razie wiele o tym akumulatorku powiedzieć nie mogę. Ma pojemność 1400 mAh, wiec niby jest pojemniejszy od Canonowskiego. Ale jak to mówią: poczekamy, zobaczymy. Na razie zrobiłęm około 80 zdjęc na włączonym LCD. Na razie trzyma.

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masz jeszcze do wyboru oryginalny canona. Na allegro cena około 180zł.
    Zastanawianm sie nad kupnem, jakoś nie mam przekonania do aku za 70zł.
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam zamiennik firmy ROWI... nie pamietam z ktorego sklepu internetowego. Cos ok 120zl kosztowal. I jak dziala? Dziala ponad rok i to tak ze nie wiem ktory akumulatorek mam akurat w aparacie = tak samo dobrze jak Canonowski, ponad 400 zdjec zrobionych na kazdym zawsze.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Wielkie dzięki za podpowiedzi. Jak u Cezner-a jest oki, to powinno być w porządku. W końcu aparatu mi nie uszkodzi. Polubiłem strasznie makro (G3,hoya+4,hama+4) i tak biegając z włączonym LCD za owadami i wszystkim innym co wpadnie w oko to szybko akumulatorek siada.

[ Dodano: Nie Maj 30, 2004 9:22 pm ]
    Masz racje Algier. Ale ja zaryzykuję. Kupiłem dwie rzeczy w www.foto-tip.pl i było ok

[ Dodano: Nie Maj 30, 2004 9:29 pm ]
    Zamówiłem!!!

[ Dodano: Nie Maj 30, 2004 9:51 pm ]
    A tak poza tematem, przekonalem cię Vitez że G3 jet lebszy od G5, bo kiedyś radziłeś KUP G5, a ja miałem oba i twierdze na 100 % że G5 to pomyłka, miałmym dużo do powiedzenia ale te firmę szanuję i nie chce aby poniżyła się do sony!!! Tak jak wydała 828!!! To ma być flagowy aparat??? Chyba z wyglądu!!!
    Ja tam wole G3. A mażę o 10D
    Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pająk
    A tak poza tematem, przekonalem cię Vitez że G3 jet lebszy od G5, bo kiedyś radziłeś KUP G5,
    Nie pochlebiaj sobie 8) . Radzilem G5 dopiero gdy byl swiezy na rynku ale juz z porownywalna do G3 cena mowiac cos w stylu "jesli cie stac doplacic te 200-300zl to bierz G5). Bylo to jeszcze zanim G5 sie rozpowszechnil i zaczely sie pojawiac jego szczegolowe opisy, opinie uzytkownikow - o wiekszych szumach i gorszej jakosci niz G3. Tak wiec przekonalem sie sam :P

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czy ten aku z foto-tip pozbawiony jest efektu pamięci - można go dowolnie doładowywać?

Już znalazłem - można doładowywać

Oki, jutro biore z foto-tip aku + ładowarkę :wink:
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

DrFreak
    Guest

Domyślnie Re: Akumulator BP-511

Cytat Zamieszczone przez pająk
    Jak myślicie czy warto ryzykować i kupić akumulatorek BP-511 za 79zł w www.foto-tip.pl , cena jest podejżliwie niska. A może ma ktoś z was ten aku. z foto-tipa. Bardziej pewny jest firmy GP ale cena wzrasta do 165zł.
    ryzykowac ?? he ... dobre
    te ceny akumulatorkow kosmiczne, a ja polecam CI przyczaic sie na allegro, sam kupilem oryginala za 99 zl wiec...

POZDRAWIAM

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ryzykowac ?? he ... dobre
    te ceny akumulatorkow kosmiczne, a ja polecam CI przyczaic sie na allegro, sam kupilem oryginala za 99 zl wiec...
    Z tymi oryginałami to też nie przesadzaj. Przez mój aparat się raz taki "oryginał" przewinął, to raz się grzał jak cholera, trzymał słabo to po grzanku odkleiła się etykieta "Canona" i okryła piękny napis "made in malesia" Akumulator jak i kontrahent DZIĘKUJEMY !!!
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Już mam. Expresowa dostawa z tego foto-tipa. Aku był już naładowany, zrobiłem 70 zdjęć i jest ok, a co do aku Canona z alegro to nowy poniżej 200zł nie zejdzie(u tommy_j używany kosztował o ile dobrze pamiętam 230zł), a używanego bym nie kupił, nie wiadomo ile cykli ładowania przeżył i może być już do niczego (krótko trzymać).
    Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów