Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: RF 14-35 mm F4 L IS USM

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: RF 14-35 mm F4 L IS USM

Doniesień o tym, że obiektywy nie odwzorowują nominalnej wartości ogniskowej deklarowanej przez producenta jest mnóstwo. To żadne odkrycie...

Ale nie o tym tu mowa.

Podajcie choć jedną publikację informującą o rozrzutach w zakresie pola widzenia w różnych egzemplarzach tego samego modelu obiektywu zmienno-ogniskowego.

Nie będę się z nikim licytował kto ma większą wiedzę na temat obiektywów. Ja czuję się w tym temacie dość mocno, i skoro do tej pory nie słyszałem o czymś takim to duże prawdopodobieństwo, że Wy także. Ale jeśli jest inaczej, proszę o linka do publikacji z wcześniejszą datą w tym samym temacie (przypomnę: chodzi o rozrzut w zakresie pola widzenia dla obiektywów zmienno-ogniskowych).
    Ostatnio edytowane przez Pieknografia ; 12-03-2023 o 11:53

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: RF 14-35 mm F4 L IS USM

Cytat Zamieszczone przez Pieknografia Zobacz posta
    Podajcie choć jedną publikację informującą o rozrzutach w zakresie pola widzenia w różnych egzemplarzach tego samego modelu obiektywu zmienno-ogniskowego.
    Wg mnie kluczowe jest ustalenie czy trafił się jeden egzemplarz, który miał ograniczone pole obrazowe np. coś było zwalone mechanicznie czy też jest rozrzut tego parametru w całej populacji.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uprawnienia umieszczania postów