Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: RF 14-35 mm F4 L IS USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: RF 14-35 mm F4 L IS USM

Piękny tekst rodem z chatgpt lub onetu pt. "nie uwierzysz że on to zrobił", tysiąc znaków pitolenia i żadnego dowodu, przykładu, linka do rawów, screena z LR, czegokolwiek. W tej postaci ciężko to traktować poważniej niż opowieści z mchu i paproci.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Piękny tekst rodem z chatgpt lub onetu pt. "nie uwierzysz że on to zrobił", tysiąc znaków pitolenia i żadnego dowodu, przykładu, linka do rawów, screena z LR, czegokolwiek. W tej postaci ciężko to traktować poważniej niż opowieści z mchu i paproci.
    Widzisz, cauchy, ja jestem w tym wieku, że:
    a) nikomu nie muszę już niczego udowadniać;
    b) o ile mnie pamięć nie myli metadane w plikach dla wartości ogniskowej nie są zapisywane po przecinku, więc każdy mógłby przygotować taki materiał dowodowy nieznacznie przykręcając obiektyw na 14 mm, ale tak, żeby jeszcze w metadanych nie pojawiła się informacja o 15 mm. Zatem jaki materiał bym nie przygotował zawsze mógłbyś go podważyć;
    c) napisałem to dla tych, którzy chcą wynieść jakąś naukę na przyszłość. Ty nie musisz należeć do tego grona odbiorców.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Pieknografia Zobacz posta
    Widzisz, cauchy, ja jestem w tym wieku, że:
    a) nikomu nie muszę już niczego udowadniać;
    b) o ile mnie pamięć nie myli metadane w plikach dla wartości ogniskowej nie są zapisywane po przecinku, więc każdy mógłby przygotować taki materiał dowodowy nieznacznie przykręcając obiektyw na 14 mm, ale tak, żeby jeszcze w metadanych nie pojawiła się informacja o 15 mm. Zatem jaki materiał bym nie przygotował zawsze mógłbyś go podważyć;
    c) napisałem to dla tych, którzy chcą wynieść jakąś naukę na przyszłość. Ty nie musisz należeć do tego grona odbiorców.
    Nie "napisałeś" tylko skopiowałeś, bo widziałem dokładnie ten sam tekst na innych forach.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Nie "napisałeś" tylko skopiowałeś, bo widziałem dokładnie ten sam tekst na innych forach.
    Nie rozumiem. Napisałem raz na tym forum, a następnie skopiowałem i opublikowałem w innych miejscach. Nozanu, czy coś w tym złego?
    Chodzi wyłącznie o ciekawostkę z jaką nie spotkałem się przez ponad dekadę śledząc testy obiektywów. Myślę, że warto wiedzieć, że zoomy mogą różnić się zakresem mimo iż to egzemplarze tego samego modelu.

--- Kolejny post ---

Do sprzedaży wrócił ten po lewej (egz. węższy i - jak widać - o przeszło 2 miesiące młodszy).

Ostatnio edytowane przez Pieknografia ; 07-03-2023 o 02:07
    Canon EOS R6 Mark II | Canon EOS R6 | Canon RF 14-35mm F4 L IS USM | Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM | Canon RF 70-200mm F4 L IS USM | Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD | Canon RF 16mm F2.8 STM | Tamron SP 35mm F/1.4 Di USD | Canon RF 50mm F1.8 STM | Samyang AF 85mm F1.4 RF

Uprawnienia umieszczania postów