Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z Canonem 350D

Domyślnie Problem z Canonem 350D

Cześć, witam wszystkich. Od 2 miesięcy jestem posiadaczem C 350D. Ostatnio zauważyłem, robiąc zdjęcia z dużą przysłoną na dłuższych czasach występowanie zaciemnień na zdjęciach. Wygląda to jakby na obiektywie był kurz.Są to plamki o różnym kształcie i wielkości.Przy zdjęciach z krótkimi czasami tego nie widać.Czy ktoś zdoświadczonych kolegów wyjaśni mi co to może być i jak się tego pozbyć. Dziękuję za poważne potraktowanie mojego problemu. P.S. Próbowałem kilka razy,plamki są ciągle w tych samych miejscach.Obiektyw wyczyszczony.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zapewne problem tkwi w brudnej matrycy Trzeba by ją trochę podczyścić. Na forum jest bardzo dużo wątków które opisują jak tego dokonać.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wpisz "czyszczenie matrycy" do forumowej wyszukiwarki.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ewidentnie matryca do czyszczenia.
    Zacznij od porządnego przedmuchania gruchą, ale nawet nie myśl o sprężonym powietrzu!
    Gruche kupisz w aptece (kup jak największą). Przed dmuchaniem zwróć uwagę, czy w środku nie ma talku!
    Potem ewentualnie inne metody:
    http://canon-board.info/showpost.php...16&postcount=3
    http://www.cleaningdigitalcameras.com/
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 08-06-2006 o 10:21
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Dzięki piast9 ! Wpisałem "brudna matryca" i wiem więcej .Grucha to dobry pomysł. Spróbuję tego na początek.:cool:

Uprawnienia umieszczania postów