Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 72 z 72

Wątek: Nikon Z9

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nikon Z9

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Z tego co pamiętam, to był tu kiedyś temat rozjechanego AF w 5dIII którego nie dało się naprawić a canon nie chciał przyjąć zwrotu. Nie pamiętam jak się ta batalia skończyła.
    Ja pamiętam jaka była wojna z 1DIII - chyba największa wpadka Canona dotąd. Próbowali zamieść sprawę pod dywan przez kilka miesięcy, że niby z*****y AF to wina użytkowników którzy nie umieją go obsługiwać . Wizerunkowo załatwili to fatalnie. Niestety, jak wyżej pisałem duże korporacje kierują się specyficznymi zasadami. Do tego zarządzane przez ludzi zupełnie odklejonych od rzeczywistości.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-12-2022 o 14:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie Odp: Nikon Z9

Tu producent (Nikon) zadziałał dobrze. Rozpoczął akcje serwisową szybko. Wpierw usłyszeliśmy o akcji serwisowej, a ten wpis z fejsa to pierwszy przypadek o jakim słyszałem. Na nikoniarzach nikt nie zgłosił problemu, wręcz przeciwnie, numery sprawdzili i mieli aparaty wolne od wady.
    Co do tego wpisu to facet nie ma racji (chyba, bo nie pisze czy kupił sprzęt jako firma czy jako osoba fizyczna, a to baardzo dużo zmienia). Chce by potraktowano go inaczej niż normalne (tzn zgodne z przepisami) postępowanie w takich przypadkach.
    Wkurzony konsument może chcieć wszystko. Podkreślę dwa słowa. Konsument - firma nie jest konsumentem. Chcieć to nie znaczy, że ma się racje. Oczywiście, że firma w PL może postąpić szlachetniej niż to do czego jest zobowiązana przepisami, tzn wymienić aparaty na inne, bez wady. Oni nie odmawiają naprawy sprzętu w ramach akcji serwisowej (darmowo, co oczywiste). To on tego nie chce.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów