To wynika z formuły forów internetowych, ktore dzis są już bardzo przestarzalą formułą, ona nie przyciaga juz nowych, a zwlaszcza mlodych userow. I dotyczy to wszystkich forow na jakich jestem. Ale jakbys poczutal uwazniej to bys wiedzial jak nieraz kij w mrowisko potrafi wsadzic jeden czy drugi.![]()
Były różne akcje serwisowe, ja tego nie neguję. Ja przykładowo na akcji D750 skorzystałem, bo wymieniłem sobie migawkę za free przy przebiegu 100k klatek. Do tego dostałem nowe okleiny oraz zaślepki portów.
Niestety czasy są jakie są, każdy szuka oszczędności, podwykonawcy i dostawcy części składowych również. Nie wszystko jest się w stanie wyłapać podczas składania. Skoro akcja dotyczy tylko partii body nie obstawiałbym "bo trzeba było szybko gonić konkurencję i nie było czasu na dobór właściwych materiałów do produkcji flagowca". Jednak część osób tutaj takim tekstom przyklaskuje.
Aktywnie uczestniczę na forum, gdzie jest prawie 3x więcej wątków, postów i 2x więcej użytkowników. Jednak nie jest to forum "zamknięte" na "jedyną słuszną markę" pomimo, że nazwa tak jak tu na to wskazuje.
Poczytny jest jeszcze o zegarkach![]()
Na tamtym forum nawet w wątkach typowo "jaki model wybrać do [...]" często polecane są inne marki. Ja nie mam z tym problemu.
Chyba taki zły nie jest, skoro wielu kupujących właśnie Z9 zrezygnowało z preorder R3.
Swoją drogą sam czekam na R1, nie pod kątem kupna, ale ciekaw jestem aktualnych top możliwości. Oby R1 postawiła poprzeczkę wysoko, aby inni musieli znowu dać więcej.