Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Pomoc w wyborze body -pilne

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Pomoc w wyborze body -pilne

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Ja też mam, ale po co tak przesadzasz? Czy ja tam zachęcam do stosowania żarówek spaleniowych? Ale lampy tyrystorowej, owszem. Sam takiej używam, obok najnowszego Metza i daje świetne rezultaty. A wiesz czemu? Bo wiem jak. Tymczasem fora są pełne rozpaczliwych pytań - Co jest nie tak? Mam nową lampę Yong... coś tam i NIE WYCHODZI! Ratunku!
    Jakby się nauczyli na tyrystorowej, to by wiedzieli...
    W sumie racja. Obecnie większość pytających na forach FB zamiast używać aparatów i lamp w trybach manualnych używają tzw. zielonej automatyki i później zdjęcia nie wychodzą No ale przyznać trzeba, że nawet w dobie analogów wiele aparatów nie miały opcji manualnych ustawień i było tylko auto.

BTW - obecnie zgrać lampy z aparatem i sterownikiem to sztuka Czasem okazuje się, że fabrycznie sterownik radiowy lampy pracuje w zakresie odległości 0,5m - 3m i trzeba dopiero zmienić w ustawieniach, aby wyzwalała się też powyżej 3m Nie nadążysz
    Ostatnio edytowane przez candar ; 26-10-2021 o 13:22
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów