Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
Ale po co? Żeby koniecznie kupić M-kę? Przecież do lustrzanek EF jest jeszcze więcej ciekawych manualnych obiektywów, również w atrakcyjnych cenach. Po co mnożyć możliwości, skoro lustrzanka będzie wystarczająco dobra? A że nie jest to aparat z tego roku i ma tylko 18 mpx, to co z tego? Czy jest coś, co sprawia, że zdjęć się nią zrobić nie da?
Bez burzy tym razem. Ja mam trójkę dzieci. Nie wiem jak Ty. Ale na logikę. Wytłumacz proszę nastolatce, że telefon samsung za 300zł sprzed 7 lat robi tak samo dobre zdjęcia jak współczesny iphone. Jak by moja córka kształciła się na zawodowego fotografa, to na pewno nie kupił bym jej byle czego... bo do nauki starczy to żaden argument dla mnie. Zresztą moje zdanie nie ważne.

Tylko jak się okaże, że ma słaby sprzęt, bo "zielony" tatuś kupił starą lustrzanke z kitem, a Zuzia robi bezusterkowcem super foty... Myślę, że córka będzie wiedziała czego chce dużo szybciej niż totalnie zielony autor wątku. Boję się dzisiejszej młodzieży. Bez kitu. tak samo nie ogarniam, że powstało technikum fotograficzne i po info w internecie bym córki tam nie posłał.

p.s Za naszych czasów do nauki podstaw wystarczyła instrukcja i bardziej doświadczeni koledzy. Później pomógł internet, youtuby i warsztaty. Dziś trzeba 5 lat szkoły... no nie ogarniam.