Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Co to za obiektyw Sigma 70-300mm F 4-5,6 II APO Macro Super?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Miałem kiedyś ten obiektyw :razz: i jest najsłabszy optycznie - oczywiście będzie
    współpracował 350d lub 400d ale nie polecam , natomiast polecam ten obiektyw z oznaczeniem DG APO - jest z tej serii najlepszy

Bez oznaczenia DG to obiektyw nie dedykowany do lustrzanek cyfrowych - też nie polecam do wymienionych puszek będziesz maił bliki i odblaski na cyfrze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mam apo dg macro, jak za te pieniadze jest ok. jak chcesz dam linki do fotek z tego szkla

Uzależniony

Domyślnie

Mialem to szklo (wer. apo dg macro) - lecz po tym jak podlaczylem sobie 70-200 f4 canona to szybko zaczelem zbierac kase na wymiane.
    Szklo nie jest rzeczywiscie drogie, lecz jesli mozesz sobie pozwolic i troche poczekac oraz uzbierac na 70-200 to goraco polecam - jest to szklo rewelacyjne - troche kasy wiecej trzeba wydac - ale jakosc, szybkosc i trwalosc sa warte tej kasy.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar piotrgr
    Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Nie wiem czy Ci pomoże, posiadam Sigmę 70-300 APO Super Macro II wersja tuz przed DG - taka z czerwonym paskiem. Działa z 30D z nowym firmwarem bez problemu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaan Zobacz posta
    Czy obiektyw Sigma 70-300 APO Macro Super (ale bez oznaczenia DG i DC !) będzie współpracował z 400D lub 350D?
    Czy ktoś ma doświadczenia z tego typu współpracą albo jej braku?
    wystarczyło poszukać... np. Vitez ma:

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mialem dokladnie ta: Sigma 70-300/4-5.6 APO Super Macro (n/u) 600 zł

Powinna smigac bez problemu na dSLR. Jesli juz sa problemy z kompatybilnoscia to w sporo starszych szkielkach. Ale najlepiej to jakbys mial mozliwosc przymierzenia przed zakupem/zwrotu w razie ER99. Jesli APO to o ostrosc/aberracje sie nie boj. DG to byl wg mnie bardziej chwyt marketingowy, choc jakas tam soczewke podobno dorzucili/doszlifowali by z telecentrycznoscia powalczyc ale to wg mnie minimalna roznica.
    sedno sprawy wyróżniłem w cytacie.

Poczytawszy trochę na ten tamat to: "im starszy obiektyw (Sigma) i młodsze body tym gorsza współpraca". Hmmm...
    Lub nawet innych obiektywów Sigmy ale bez oznaczenia DG i DC?
    wszystko zależy od modelu a nawet nr seryjnego:
    http://translate.google.com/translat...language_tools
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziękuje serdecznie. Oczywiscie pierwszą a potem nawet drugą rzecza którą robię jest szukajka. Jeszcze raz dzieki wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Witam wszystkich
    ...
    Czy ktoś ma doświadczenia z tego typu współpracą albo jej braku? Lub nawet innych obiektywów Sigmy ale bez oznaczenia DG i DC?
    Ja mam Sigmę 2.8 / 28-70, tą chyba najstarszą, bez żadnych oznaczeń dodatkowych. Z cyframi działa pod warunkiem, że nie domyka się przysłony... Przy domknięciu jest error.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów