Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Co to za obiektyw Sigma 70-300mm F 4-5,6 II APO Macro Super?

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie Co to za obiektyw Sigma 70-300mm F 4-5,6 II APO Macro Super?

Konkretnie ten:

http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

Czy to coś takiego jak ten ze strony Sigmy:

http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/73

Czy to jest to samo? Bo już zgłupiałem trochę... Oba niby APO i niby czerwone paski tyle, że nazwy jednak trochę inne....

pzdr

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IMHO inny - bez oznaczenia DG. Popatrz na oznaczenia obiektywu na obu zdjęciach - ten z Allegro ma krótsze oznaczenia ( nadruk pod ogniskową ) niz ten na stronie Sigmy.
    Ostatnio edytowane przez Paweł Ubysz ; 07-06-2006 o 18:02
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

To jest poprzednia wersja tej Sigmy robiona pod analogi.Z tego co wiem z cyfrowymi body też współpracowała.Jeśli się nie myle to chyba kolega Vitez kiedyś używał takowej.

Pozdrawiam
    Rychu_lhotse

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Hmmm, jeżeli współpracuje z cyfrakami, to nie jest źle (to zresztą też wynika z opisu). To jedyna Sigma na Allegro do mojego 300D w tej cenie. Ciekawi mnie, jak się ma ta Sigma do jej nowszej wersji? Kupować - nie kupować? Zdecydowałem się na Sigmę, ale czy ten konkrety obiektyw to dobry wybór w porównaniu z jego nowszą wersją? Nie chcę się rozczarować... Może kol. Vitez się wypowie? Będę wdzięczny za pomoc.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Versailles,France

Domyślnie

Jedno moge powiedziec ze moga byc problemy typu : blad 99.
    Kolega kupil Canona 350 podpial swoja stara sigme i co drugie zdjecie ERR99.
    Po krotkim tescie okazalao sie ,ze przy przyslonie powyzej bodajze 7 fotki nie zrobi.
    Probowalismy pozniej z trzema innymi body i zawsze ten sam problem.
    40D+17-85kit,50 1.8,430EX II,
    2CF SanDisk 4G,Wszystko w plecaku TREKKER 200

Bywalec Awatar Przemo(c)

Domyślnie

Ku!@#$% coś czuję, że chyba kupię w sklepie cyfrowe.pl normalną sigmę za 539 zł (wprawdzie to nie APO) ale przynajmniej bez ryzyka. Bo co człowiek, to inna opinia.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemo(c)
    Ku!@#$% coś czuję, że chyba kupię w sklepie cyfrowe.pl normalną sigmę za 539 zł (wprawdzie to nie APO) ale przynajmniej bez ryzyka. Bo co człowiek, to inna opinia.
    Nie ma ryzyka. Mam dokladnie ta wersje co widnieje na aukcji (APO bez DG) i spisuje sie wysmienicie. Bierz wersje z APO, nie warto oszczedzac tych paru groszy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleksw
    Po krotkim tescie okazalao sie ,ze przy przyslonie powyzej bodajze 7 fotki nie zrobi.
    Mam tą Sigmę, mam 350D i jak do tej pory żadnych problemów nie miałem. Wcześniej miałem zwykłą Sigmę 70-300 (bez APO) i w niej zepsuł się AF to z analogiem na manualu działała OK, a jak podpinałem do 350D to wówczas pojawiał się rzeczony błąd error99.
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleksw
    Witam
    Ja ostatnio kupiłem taką z allegro tzn bez DG, co prawda przepłaciłem, ale bez problemu działa z moim 300D, błędów nie wywala ( taki problem miałem z innym, starszym obiektywem).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Question Sigma 70-300 APO (bez oznaczenia DG i DC)

Witam wszystkich

Czy obiektyw Sigma 70-300 APO Macro Super (ale bez oznaczenia DG i DC !) będzie współpracował z 400D lub 350D? Z tego co się orientuję był to model poprzedzający "słynne" zółte i czerwone "paski". Czyli nie ten najstarszy. Poczytawszy trochę na ten tamat to: "im starszy obiektyw (Sigma) i młodsze body tym gorsza współpraca". Hmmm...

Czy ktoś ma doświadczenia z tego typu współpracą albo jej braku? Lub nawet innych obiektywów Sigmy ale bez oznaczenia DG i DC?

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów