Pokaż wyniki od 1 do 10 z 199

Wątek: Tamron 17-50

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Jeśli komuś nie chce się czytać to warto chociażby wiedzieć że obszar czujników AF jest większy niż to co widać w wizjerze i czasem "błędy" typu AF/BF właśnie się z tej niewiedzy biorą. Po za tym czujnik lubi kontrasty. Jak ktoś ostrzy na odległy przedmiot drzewo/góra/krzaki itp, który jest zamglony, daleko itp to niech się dziwi tylko pomyśli czasem...
    Moze bledy nowicjuszy co ostrza na biala sciane.
    Tak w moich przykladach domy na ktore ostrzylem sa bardzo zamglone, hehe. Jezeli to jest powod bledu AF to nie mam wiecej pytan.
    I najwazniejsze: W Canonie jak AF nie potrafi sobie poradzic z ustawieniem ostrosci, bo jak napisales nie ma dosc kontrastu, to NIE USTAWIA ostrosci i nie POZWALA wykonac zdjecia, chyba o tym wiesz? Zatem jezeli sensor wykryl wystarczajacy zakeres kontrasu to potwierdza to bipnieciem i zielona lampka i pozwoli wykonac zdjecia,, to chyba uzytkownik ma prawo sie zdziwic ze ostre jest zupelnie cos innego co nawe nie lezalo w poblizu sensora, wiec to Ty pomysl zanim bedziesz krytykowal uzytkownikow
    Skoro w moim przykladzie brakuje ostrosci gdziekolwiek, wobec tego czy mozna winic body? Nie mozna, bo jakby sensory obliczyly odlegosc az tak blisko, to bylyby kompletnie rozkalibrowane, a z kitem jakos sobie radza. Czy mozna winic Tamorna? Mozna bo dostal polecenie ustawienia ostrosci na obiekt oddalony o 10m a ten ustawil na obiekt oddalony o 2m (problem z kompatybilnoscia - przekazywaniem informacji). Dlatego tez obiektywy z roznych partii powedrowaly spowrotem do sklepu.

Aha i przczytalem kilka artykulow o Af w Canonach (open loop) i nadal nie jestem wstanie pojac co ma jasnosc obiektywu do problemow z AF (jak dla mnie to ostrzejszy i jasniejszy obiektyw powinien umozliwiac znaczna poprawe dzialania AF a nie odwrotnie!)

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez arra ; 04-07-2006 o 12:10

Uprawnienia umieszczania postów