Wybaczcie moje niedociągnięcie, oczywiście nie chodziło o dystorsję, ale każdemu może się pomylić ;-)
Chciałem zwrócić uwagę na złą jakośc obrazu na brzegach w porównaniu ze środkiem gdzie jakość jest świetna.
Pozdrawiam
Wybaczcie moje niedociągnięcie, oczywiście nie chodziło o dystorsję, ale każdemu może się pomylić ;-)
Chciałem zwrócić uwagę na złą jakośc obrazu na brzegach w porównaniu ze środkiem gdzie jakość jest świetna.
Pozdrawiam
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
To nieprawda, AC ma w normie :PZamieszczone przez Conik
HejZamieszczone przez Kuchcik
Jestem zaintersowany tym szkiełkiem jednak mam kilka pytań:
Czy z danej partii można trafić na dwa obiektywy z różnymi parametrami?
Raczej wina szkła czy body (BF/FF)?
Kuchcik - jak rozwiązałeś problem?
Po konsultacji z Żytnią obiecali że skalibrują mi body na miejscu .
Jadę tam w Środę .
A tak na marginesie nie bardzo rozumiem problemy niektórych ludzi z serwisem CANONA
Tylko po kalibracji pod dane szklo mozesz miec klopoty z innymi szkielkami.Zamieszczone przez Kuchcik
5D + L
mówią że najlepszą kalibracją tamronów jest zakup u cichego:-DZamieszczone przez radża
canon A-1; FD 50 1,8; canon 5d mk2, minolta 505 si super; EF 24-105; EF 85 1,8; 70-200; 580ex
Hej,Zamieszczone przez Kuchcik
Jestem zainteresowany zakupem tego obiektywu. Wcześniej zakupiłem Canona 350D razem z 17-85 IS i muszę przyznać, że obiektyw mnie potwornie rozczarował. Oddaję go... No, ale co dalej??? 17-40L (ciemny, mały zakres i drogi), 17-55 IS (potwornie drogi)... Nie ma czego wybrać. Zacząłem poważnie myśleć o tym Tamronie. W testach wypada dobrze, więc zajrzę chyba do tej Foto-techniki. Ale jak ta Twoja kalibracja? Udało się. Czy ten FF/BF to raczej przypadłość obiektywu, czy body? Czy może obiektywy innych producentów nie zawsze są skalibrowane idealnie z body? Pzdr
Ciekawie brzmią wasze wypowiedzi, też się zapatruję na to szkiełko, bo jak zauważył mój "przedpiszca"nie ma za bardzo innej alternatywy.
Czekam jeszcze na opinie innych użytkowników.
Poczekajcie na Tokine. Ma wyjść jesienią :-D