Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 199

Wątek: Tamron 17-50

Domyślnie

Dlaczego człowiekowi nie wierzyć, wystarczy poczytać ile osób ma problemy z Tamronem 28-75. może w końcu przedstawiciele Tamrona też to zauważyli. Mam Canona 300D i wymieniony obiektyw z tzw. nowej serii zaczynającej się nr A 09 5XXXXX. Prawda jest taka ze ten obiektyw fatalnie współpracuje z tym body, ilość nieostrych zdjęć jest tak duża że ostatnio ponownie podpiąłem stałkę Canona 50mm. Tamron ostrzy jak chce i gdzie chce, zdarza mu sie zrobić przepiekne zdjęcia, ale niestety to za mało. Zastanawiam się właśnie komu przypisać tą przypadłość bo zdania są podzielone czy winny jest obiektyw czy body. To co napisał Micaj miałoby kluczowe znaczenie, znaczyło by że to obiektyw ponosi winę za błędny AF. To tak jakby firma przyznała sie do wyprodukowania wadliwego sprzętu. Mnie najbardziej interesuje co ja mógłbym zrobić ze swoim egzemplarzem czy mógłbym go reklamować i żądać usunięcia usterki / mam go niecałe pół roku/. Do tej pory tego nie zrobiłem bo obawiałem się że winę za błędne pomiary AF może ponosić moje body jednak stałka Canona działa idealnie.
    Ostatnio edytowane przez Jachoo ; 10-07-2006 o 15:13

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    No to juz jest chyba socjologia a nie fotografia :-)
    A forum internetowe to zjawisko socjologiczne czy fotograficzne?

Cytat Zamieszczone przez Jachoo
    Dlaczego człowiekowi nie wierzyć, wystarczy poczytać ile osób ma problemy z Tamronem 28-75.
    A gdzie mozna poczytac bo chyba nie na tutejszym forum?

Pojedyncze przypadki owszem - zdarzaja sie. Ale nie ujalbym ich tak demagogicznie "patrzcie ile osob ma problemy" .

Uzależniony

Domyślnie

Mam T 17-50 od wczoraj i tymczasem sadze ze byl wart wydanych pieniedzy...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chce zakupic Tamrona 17-50 do Canona 350D.
    Przeczytałem ten wątek i dowiedziałem sie że wczesniejsze modele miały głośny mechanizm.
    Rozmawiałem na allegro z jednym spzredawcą i poinformował mnie że wszytskie sa bardzo głośne, i że to jest mit z cichym obiektywem 17-50.

czy to prawda ?? gdzie najlepiej kupić ten obiektyw ??

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Podejrzewam, że słowo "Cichy" w tym wątku nie odnosiło się do głośności
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dziwi mnie postępowanie producentów takich "wiertarek". Wyciszenie AF opartego na silniczku DC w Tokinie 28-80 jest zrobione bardzo prosto - pierwszy stopień przekładni to jest przekładnia pasowa z tycim gumowym paskiem. Kolejne trybiki już obracają się wolniej i nie hałasują. 12-24 brzmi podobnie, pewnie stosują takie samo rozwiązanie.

To jest jeden z powodów dla którego uparcie czekam na Tokinę 16-50. Wiem że na jesień kupię jeden z tych obiektywów, bo takiego zakres ogniskowych byłby bardzo wygodny na cropie. Tokinę może nawet w przypadku, gdy będzie nieco gorsza optycznie, bo (zakładam) cichsza i nie kręci pierścieniem ostrości w trybie AF. A jakby Sigma wypiuściła wersję HSM swojego 18-50 to też by się zrobiło ciekawie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna

Domyślnie

rozumiem ze wszytskie Tamrony sa hałaśliwe i nie ma znaczenia czy kupimy tez z niskim Sn czy tez tez z najnowszej produkcji ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dts
    rozumiem ze wszytskie Tamrony sa hałaśliwe i nie ma znaczenia czy kupimy tez z niskim Sn czy tez tez z najnowszej produkcji ??
    Ja nie twierdzilem ze drugi byl cichy, ale byl CICHSZY niz pierwszy, ktory dostalem (jakby sie mniej meczyl, smarowanie?). Po drugie to ze ja slyszalem roznice to nie znaczy ze sprzedwaca tez slyszal. Po trzecie ten pierwszy ktory mialem, sadzac po numerze seryjnym, byl to jeden z 10-ciu pierwszych obiektywow 17-50 wyprodukowanych na swiecie.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra
    Ja nie twierdzilem ze drugi byl cichy.

I dobrze bo Cichy jest pierwszy w sprzedaży tamronów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cichy twierdzi, że nie każdy Tamron jest cichy.. zwłaszcza 17-50 który cichy nie był i pewnie nie będzie, ale po cichu liczymy, że jakaś firma cichcem wypuści jakiś fajny lens, z naprawdę cichym i szybkim AF...

O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów