Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
#WinSho - jadę dzisiaj po obiektyw, cena 3207zł więc w sumie szału nie ma, ale zawsze to około 200zł w kieszeni względem sklepów. Od tego cashback 250zł. A może jeszcze na miejscu coś wyjanuszuję

--- Kolejny post ---

PS: jest sens zamawiać tą osłonę przeciwsłoneczną? ET-74B ma index Canona. Daje to coś realnie oprócz wkurzenia, jak chcę dekielek zamontować/zdemontować z obiektywu? Bo szczerze mam taką osłonę na Tamronie 24-70 i ją zdemontowałem, leży w domu. Przeszkadza tylko. Ale może ma jakiś znaczący wpływ na jakość fotografii?
Super, daj znać jak go odbierzesz

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
w cenie dobrego obiektywu. Chore!

RF100-400 już w domu. Porobiłem parę zdjęć w domu, ISO 6400, czasy takie 1/10 do 1/40s i kurna ta stabilizacja daje radę niesamowicie. Nawet na 400mm 1 na 5 zdjęć wyjdzie ostre przy takich czasach robiąc z ręki. I... tyle na razie mam do powiedzenia pobawię się nim i dam jakieś pierwsze wrażenia. Chociaż takie pierwsze-pierwsze wrażenie to takie, że wykładasz 3000zł i dostajesz... pudełko, w środku obiektyw, instrukcję, kartę gwarancyjną i... tyle Serio - fotografia i sprzęt fotograficzny odnoszę wrażenie, że jest grubo przeceniony. To hobby nie jest tanie. Ale są droższe.
Aa czyli już odebrałeś Graty! POchwal się później jak wrażenia z działania i jakieś foty wrzuć.