Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
Hejo, ja nigdzie nie napisałem, że to nie jest świetny obiektyw bo w tej cenie jest i podejrzewam, że nie ma konkurencji poza i tak droższym i gorszym (szczególnie AF pod R6) Tamronem. Mnie tylko wkurzał ten pulsujący AF przy ptakach i jednak ogólnie dość wolny jeśli ma przelecieć więcej skali. Poza tym jak trafi to obrazek jest sztos i koniec tematu jak dla mnie.
Marzę o Canonie RF 150-600 ale nie w cenie 20 tysięcy tylko tak bardziej dla ludu...bo jednak przy ptakach to AF ma zasadnicze znaczenie a to tylko obecnie gwarantują Ci obiektywy Canona
Sonego 200-600 miałem i jest to najlepsze tele jakie w życiu miałem, Sigma pod Canona ma może podobny obrazek chociaż w mojej opinii nieco jednak gorszy ale AF to przepaść tam na Sony A9 ten obiektyw trafiał wszystko i nie było żadnego pulsowania. Poproszę taki odpowiednik w Canonie w podobnej cenie i gwarantuję mega sukces takiego szkła.
Jak to ma być dla ludu, to żebyś czasem nie wykrakał jakiegoś f/11, a jak dla wyższych celów, to lufy o wadze 3,5 kg, no bo przecież jakość z niczego się nie bierze, jak to u Canona