Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
Zdjęcie jest bezapelacyjnie fajne, ale nie za bardzo się nadaje do oceny obiektywu, a bardziej aparatu. Tutaj widzę zdecydowany, ciapkowaty, szum przy ISO 2500, który psuje ostrość. Następnie psuje ją dynamiczne ujęcie przy 1/400 s. Tak to w akcji będzie wychodziło, ale żeby pokazać potencjalne możliwości obiektywu przydało by się zdjęcie statyczne przy niskim ISO.
Zgadzam się. Myślę także, że zabrakło mi umiejętności aby uchwycić tę scenę jak należy, ale taka jest istota akcji - dzieje się szybko i sprawdza doświadczenie fotografującego oraz możliwości sprzętu.

Pamiętam, że gapiąc się kolejny kwadrans na tego myszołowa wpadłem na pomysł, aby lekko przymknąć obiektyw, aby zobaczyć czy na dużym ekranie będą z tego ostrzejsze zdjęcia. Wtedy myszołów "zatańczył". Może gdybym nie przymknął do f11, byłoby lepiej. Może.

Będąc konsekwentnym dorzucam statyczne zdjęcie z ręki na 100 mm / iso 100 / f8. Aparat EOS RP
Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3335.jpg
Wyświetleń:	45
Rozmiar:	12,37 MB
ID:	7448
Oceńcie sami czy to szkło coś warte. Mi pasuje. Teraz pakuje się na lekko w mały tornister i idę w teren.