Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Digimate III - ktory dysk jest kompatybilny?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar KrzychK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Digimate III - ktory dysk jest kompatybilny?

Witam,

wlasnie zakupilem Digimate III, juz po zamowieniu doczytalem, ze DM maja problemy z pewnymi dyskami - mozecie podpowiedziec z jakimi hdd Wasze DMIII pracuja poprawnie (dokladnejsze parametry dysku mile widziane).

Dzieki

smedawa
    Guest
    Ostatnio edytowane przez smedawa ; 07-06-2006 o 13:17

Coś już napisał Awatar KrzychK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smedawa
    Dzieki, czytalem wczesniej ta dyspute, ale tak naprawde jest tam podany konkretny jeden dysk do DM III (Hitachi 80 GB) a ja szukam raczej w przedziale 40-60 GB.

Zapytalem sie tez sprzedawcy obudowy (w ofercie maja 2-3 hdd niby do tego modelu databanku) i ...
    "Bardzo mi przykro ale nie posiadamy takich informacji, ponieważ nie testujemy tego sprzętu."

tia

nic to, czekam dalej na jakies info od posiadaczy DM III

smedawa
    Guest

Domyślnie

Po przeczytaniu wypowiedzi o DigiMate III http://canon-board.info/showthread.p...light=digimate
    i mimo że mam płytę na chipsecie VIA K8T800 zdecydowałem się na zakup tego fotobanku http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=10290. Fotobank już otrzymałem a wybrałem twardy dysk Hitachi 40GB
    http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=11292
    Zobaczymy co z tego wyniknie.
    Ostatnio edytowane przez smedawa ; 08-06-2006 o 08:34

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ja używam DigiMate II Plus z dyskiem WD Scorpio 40GB - zero problemów
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

smedawa
    Guest

Domyślnie

Przepraszam a na jakiej płycie głównej pracujesz?

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Witam, odświeże trochę wątek i nadam mu priorytetu (lada dzień wyjeżdzam do GB).
    Obudowa już do mnie jedzie Wybieram dysk. Czy ktoś może mi coś powiedzieć o tych trzech propozycjach (który dysk będzie najlepszy?) (jestem laikiem jeśli chodzi o dyski do kompów ):

1. Toshiba 40GB MK-4032GAX
    2. WD Caviar 40GB Scorpio WD400UE
    3. Seagate 40GB Momentus ST94813A

Z góry dziękuję za info i opinie.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam...

Uwazam, ze najwazniejsze beda tu parametry zwiazane z pradozernoscia urzadzen - w przypadku imagebankow i tak te dyski nie kwitna na zasilaniu wiec skupilem sie na najwazniejszych, poza tym, wytrzymalosc na upadek (mocno teoretycznie) :

Toshiba (podobny model):
    -- pobor mocy :
    - zapis/odczyt 2W
    - rozkrecanie i start 5,5W (!)
    - wyszukiwanie 2,3W

WD
    - zapis/odczyt 2,5W
    - rozkrecanie i start 4,5W
    - wyszukiwanie ...?

Seagate
    - j/w 1,8W
    - j/w 5W
    - j/w 2W

jak mnie pamiec nie myli to wzor na obliczenie mocy to P=I*U (gdzie I to prad, a U to napiecie ) jak sobie ktos chce przeliczyc to prosze bardzo.

wszystkie dyski gwarancja 36miesiecy z tego co widze po sklepach.
    toshiba w/g specyfikacji jest jesli idzie o upadkowytrzymalosc [325/850G] - pozostale maja [250/900G] - ten pierwszy wiecej wytrzyma w czasie pracy pozostale w czasie noszenia w plecaku. to oczywiscie czysta teoria.

prawda jest taka, ze w sumie te dyski sa dosc zblizone do siebie. osobiscie w DMIII mam WD80GB i nie narzekam, znajomi maja Samsungi albo Seagate. Tez dzialaja.

Patrzac na suche specyfikacje TYCH trzech modeli i pewnymi problemami z dwoma egzemplarzami odrzucilbym Toshibe i wybral ktorys z pozostalych dwoch. Kierujac sie bardziej ku Seagate.

Wydajnosci tych dyskow jesli mowa o transferze dysk - karta mozna pominac, podobnie zreszta jak dysk - USB - komputer.

pozdrawiam,

f.
    Ostatnio edytowane przez fICHU ; 18-07-2006 o 14:58
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Uprawnienia umieszczania postów