Cytat Zamieszczone przez RadiB
Norma opisuje dokladnie to co napisalem powyzej
Niezupełnie. Napsałeś, że nikt nie produkuje takich monitorów ani, że nie ma takich wymagań :razz: A nie dość, że wymagania są, to i monitory można kupić. W sklepie

I dzieki wyrafinowanej kontroli jakosci nakoncu naszej lini oraz naszych CSE w jego fabryce ma te 2 PPM. Reszte historii jako ze pracujesz w branzy nie musze Ci chyba tlumaczyc
no nie musisz tylko, że piksele to nie mechanika i CSE ani dobre układy nie pomogą . Podpinasz na końcu swojej linii tester i masz 100% rejestrowanych wyników w 100% wymaganych specyfikacji, a klient to samo robi u siebie przed zamontowaniem podzespołu. Elektronika ma to do siebie, że można ją łatwiej weryfikować (piksele banalnie prosto).

Nie chce mi sie szukac wygrzebywac instrukcji, ale IIRC gdzies na koncu byla tabelka mowiaca ile hotow/deadow jest dopuszczalne. Co niekoniecznie oznacza, ze jak je bedziesz mial, to dostaniesz nowy aparat, albo nawet matryce
No właśnie jestem ciekaw, bo jak dla mnie dead kwalifikuje do interwencji serwisu. I naprawdę nie ma sprawy z mapowaniem, jeśli tylko jak wspomniałem wymagania lokalne są spełnione i nie będzie zaburzenia interpolacji kolorów.

Patrzac na miejsce zamieszkania, podejrzewam ze nawet w tej samej firmie co ja
no to tym bardziej miło podyskutować