Witam
Jak sprawdzic czy moja 350 ma deat/hot pixel?. Wiem że jest program DeathPixelTest ale nie za bardzo wiem jak go obsłużyć, no i jak zrobić zdjęcie z założonym dekielkiem (jakoś nie mogę takiego zdjęcia zrobić) dzięki za pomoc
Witam
Jak sprawdzic czy moja 350 ma deat/hot pixel?. Wiem że jest program DeathPixelTest ale nie za bardzo wiem jak go obsłużyć, no i jak zrobić zdjęcie z założonym dekielkiem (jakoś nie mogę takiego zdjęcia zrobić) dzięki za pomoc
zaloz dekiel i zrob zdjecie
wiem, że nie na temat i nieco z przymróżeniem oka, ale DeathPixelTest może zostać również przetłumaczony jako ŚmiercionośnyTestPikseli. Jeśli to się naprawdę tak nazywa, lepiej tego nie odpalaj![]()
![]()
Manualną ostrość trza ustawić na obiektywie...
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Totus ma rację. Najlepiej wybrać czas naświetlania powyżej 1s. Skorzystaj z programu:
http://www.foto-net.pl/zip/dead_pix.zip
Wyszło mi 1 hot pixel
czyli nie masz czym sie przejmowac, z jednym naprawde mozna dalej robic zdjecia
A jeśli sprzęt jest jeszcze na gwarancji?
Hot-pixle to naturalna rzecz. Ma je każdy aparat. Problem jest gdy posiadają bardzo dużą luminancję, ale z tego co wiem nie są podstawą do roszczeń gwarancyjnych. Inaczej jest z dead-pixlami.
przede wszystkim zrob tak pare razy, zeby sie upewnic, czy za kazdym razem wystepuje w tym samym miejsciu. jak jeden, to go zmapuja, wiec Twoja wola