Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon 30d z kitem 18-55

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

bartolomic - proszę Cię, nie taki bądź złośliwy
    myślę też, że przy ewentualnej odsprzedaży 30d mogę mniej stracić niż 20d. zresztą chyba każdy z Was zna różnice i wie że jest ich trochę więcej niż te co wymieniłem. i może warto dorzucić te 600 zł. zresztą gdybym wszystko wiedział to bym nie pisał tu postów z prośbą o poradę, tylko bym kupił coś i już!
    co do szumów - nikonowcy odrzucają wszelkie mity o szumach WIELKICH jak stodoła i popierają to różnymi samplami umieszczonymi na necie. po za tym ponad tysiąc punktów pomiarowych w 3D matrix też ma swoje atuty - patrzę canon ma tylko 35. także wybór nie jestr łatwy, tym bardziej że wejdę w system akcesoriów. więc się proszę ze mnie nie nabijać tylko mi coś poradzić - sensownie!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xarfax
    myślę też, że przy ewentualnej odsprzedaży 30d mogę mniej stracić niż 20d. zresztą chyba każdy z Was zna różnice i wie że jest ich trochę więcej niż te co wymieniłem. i może warto dorzucić te 600 zł. zresztą gdybym wszystko wiedział to bym nie pisał tu postów z prośbą o poradę, tylko bym kupił coś i już!
    kupowac aparat z mysla o odsprzedazy to IMO troche przesada .. co do roznic juz Ci napisalem - nie sa na tyle wielkie ze przekonalyby mnie do wpakowania tych 600 czy 800 zl w body a nie w szklo...

co do szumów - nikonowcy odrzucają wszelkie mity o szumach WIELKICH jak stodoła i popierają to różnymi samplami umieszczonymi na necie. po za tym ponad tysiąc punktów pomiarowych w 3D matrix też ma swoje atuty - patrzę canon ma tylko 35. także wybór nie jestr łatwy, tym bardziej że wejdę w system akcesoriów. więc się proszę ze mnie nie nabijać tylko mi coś poradzić - sensownie!
    to moze po prostu wez do reki nikona i canona i porownaj.. sample na necie sa samplami na necie.. wiecej w nich PS'a niz rzeczywistej fotografii.. a jesli Cie to nie przekona - kup Nikona i bedziesz happy

tak na marginesie - CCD pracuje pod wiekszym napieciem - to przeklada sie na szybsze nagrzewanie sie matrycy a to na wieksze szumy.. to tylko prawa fizyki..

system akcesoriow.. ok, tylko ze oprocz canona sa jeszcze alternatywne firmy ktore pordukuja sprzet zarowno do nikona ijak i canona.. ceny sa te same, jakosc dobra a wybor duzy..

więc się proszę ze mnie nie nabijać tylko mi coś poradzić - sensownie!
    kolego, od kilku postow doradzaja Ci ludzie SENSOWNIE.. jesli to nie dla Ciebie sensu to nie wiem co bedzie mialo ;-) ..
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 06-06-2006 o 20:57

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli chcesz koniecznie aparat nowy to różnica między ceną 20D a 30D jest niewielka i warto zapłacić za te kilka dodatkowych bajerów. Zastanów się czy używany 20D z niedużym przebiegiem (maks.10000) nie będzie najlepszym rozwiązaniem, zostanie ci 2000PLN na obiektyw.
    Jak kupisz 30D z samym kitem 18-55 to stosunek ceny całego zestawu za 5K do jakości zdjęć będzie fatalny i rozczarujesz się zamiast cieszyć z nowego nabytku.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Jak kupisz 30D z samym kitem 18-55 to stosunek ceny całego zestawu za 5K do jakości zdjęć będzie fatalny i rozczarujesz się zamiast cieszyć z nowego nabytku.

Oj no już nie przesadzaj :wink: cieszyć się będzie tak samo, jedynie będzie żałował że wwalił kase w puszke a nie obiektywy.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jeżeli miałbym brać coś tańszego to zastanawiam się jeszcze nad tym 350. nie podoba mi się, ale nie chodzi tu o podobanie się itp. ma mieć odpowiednie parametry i tyle. kupiłbym tani zestaw z kitem i może coś z telezoomem. co polecacie? interesowałoby m,nie coś do 200, czyli np 70-200. ale będe miał dziurę pomiędzy kitem a 70. z kolei może lepiej zastapić czymś kita? co sądzicie o http://allegro.pl/item107087520_cano...ilizacja_.html i http://allegro.pl/item108553461_cano...i_2450zl.html? ile są warte te obiektywy np. do rakdów cy innych sportów gdzie muszę stanąc dalej i zrobić dobre ujęcie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jesli wystarczy Ci 200 (co w rzeczywistosci z cropem daje 112-320) to kupuj smialo ta Lke..to dobry obiektyw ktory na pewno sprawdzi sie i na rajdach i w wielu innych okolicznosciach..

co do body - zobacz jak wszystko wokolo tanieje..mam jeszcze gazety foto gdzie cena 350d oscylowala w okolicach 4500.. za to szkla stoja zwykle na tym samym poziomie i to jest juz znacznie lepsza inwestycja.. nie wspominam o fakcie ze gorsza pucha z lepszym szklem moze odwdzieczyc sie lepszym zdjeciem nic lepsza z kit'owcem.. oczywiscie jesli fotograf nie spieprzy roboty

zastanow sie, wez do reki oba aparaty i porownaj ktory lepiej Ci "lezy".. ergonomia ma znaczenie i na pewno 20d bedzie wygodniejszy.. ja wybralem 350d bo mi ten korpus wystarczy, kiedys moze zmienie na cos lepszego ale na razie jest OK :-D

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co sądzicie o http://allegro.pl/item107087520_cano...ilizacja_.html i http://allegro.pl/item108553461_cano...i_2450zl.html? ile są warte te obiektywy np. do rakdów cy innych sportów gdzie muszę stanąc dalej i zrobić dobre ujęcie?
    Standardowy dylemat Było o tym trochę, też się zastanawiałem i stwierdziłem że.... dozbieram kasę do 70-200 2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ogniskowa 200 a 300 (przeliczywszy na cyfrę) to ogromna różnica? i czemu ten L nie ma IS, przecież niby topowy?

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

a ogniskowa 200 a 300 (przeliczywszy na cyfrę) to ogromna różnica? i czemu ten L nie ma IS, przecież niby topowy?
    Gdyby miał IS, toby kosztował w okolicach 4000 PLN :-), a tak Canon wyprodukował całkiem tani obiektyw o kapitalnej optyce i kapitalnej budowie.
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a ogniskowa 200 a 300 (przeliczywszy na cyfrę) to ogromna różnica?
    to 100mm razy 1,6.. przyda sie jesli potrzebujesz duzych zblizen.. ale mowilem raczej o "codziennej fotografii" + rajdy - tu 27-200 bylby idealny.. zawsze mozesz go podwoic TCx2 (do 140-400) ale kosztem swiatła ktore spadnie do f/8

tu taki pogladowy link - niestety nie ma porownania 200 vs. 300

i czemu ten L nie ma IS, przecież niby topowy?
    AdrianP juz to ladnie ujal

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów