Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zakup 6DmkII

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie Odp: Zakup 6DmkII

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale bezlustro z LP-E17, ktore juz w aparatach z normalnym celownikiem sa g* warte??? po dolozeniu notorycznie chodzacego telewizorka to ile to bedzie baterii na 3 godzinna sesje? bo LP-E6N jeden wystarczy, nawet jak ktos ma bardzo ciezki palec na spuscie
    Masz rację, ale z dodatkowymi akumulatorami nadal wyjdzie taniej niż 6D2, a nie trzeba walczyć z kalibracją obiektywów.
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Zakup 6DmkII

Cytat Zamieszczone przez tmielcarz Zobacz posta
    Masz rację, ale z dodatkowymi akumulatorami nadal wyjdzie taniej niż 6D2,
    wyjdzie?

moze na nowkach, ale nie na uzywkach. i to tylko jesli nie wliczamy adaptera EF, a przeciez trzeba jakas optyke do tego zapiac, a w RF wybor do amatorskiego reportazu jest... ujmijmy to bardzo delikatnie: skromny

Cytat Zamieszczone przez tmielcarz Zobacz posta
    a nie trzeba walczyć z kalibracją obiektywów.
    kalibracje robisz raz i jest po sprawie. do dwoch stalek to w zasadzie 15 minut roboty

z tymi akumulatorami to ja widze tak: raz na ruski rok zdarza(lo) mi sie klepac jakis sport (najblizsze do reportazu co robie)... i za kazdym razem jak bateria zblizala sie do wyczerpania (z LP-E17 w M5 to bylo zdecydowanie zbyt czesto na moje upodobania) jakies tam ujecia sie tracilo. jak mi to przychodzi na powazniej robic to taki 80D z gripem (2 x LP-E6N) robi takim wynalazkom telewizorek+LP-E17 z d* przyslowiowa jesien sredniowiecza
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów