Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: problem z aplkacja camerawindow

Mieszany widok

lucus81
    Guest

Domyślnie problem z aplkacja camerawindow

Witam wszystkich goraco
    Mam nadzieje ze mi ktos pomoze. zakupilem canona powershot a620 i po zainstalowaniu oprogramowania nie moge otworzyc aplikacji camerawindow. naciskajac na ikone nie reaguje. probowalem takze przeinstalowac ale na nic sie zdalo.

Pozdrawiam
    Lukasz

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucus81
    Witam wszystkich goraco
    Mam nadzieje ze mi ktos pomoze. zakupilem canona powershot a620 i po zainstalowaniu oprogramowania nie moge otworzyc aplikacji camerawindow. naciskajac na ikone nie reaguje. probowalem takze przeinstalowac ale na nic sie zdalo.
    A co potrzebujesz zrobić?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

lucus81
    Guest

Domyślnie

potrzebuje zrzucic zdjecia z aparatu na kompa

Poz.
    Lukasz

mefendi
    Guest

Lightbulb Problem z CameraWindow

Znalazłem to i u mnie zadziałało, zgodnie z opisem sprawdź usługi SSDP i Canon Camera Access Library - muszą być włączone.

Cytat:
    "It appears, that the older versions didn't use Canon Camera Access Library, but starting from version 5.0 it has been using this. The problem I found "Canon Camera Access Library 8" could not start, I could not start this service as it depends on two other services, which have to be "on" as well.

So do this:

1) Go to "Control panel"

2) "Adminitstrative Tools"

3) "Services"

4) Check "Canon Camera Access Library 8" and check if it is started or not. Most likely not.

5) Go to properties (double click) "Canon Camera Access Library 8" and try to start it and switch the "startup type" to automatic. It might not start.

6) If it does not start, check if "SSDP Discovery Service" is on and "Windows Image Acquisition (WIA)" as well. Their both Startup types have to be automatic as well.

7) Start "Canon Camera Access Library" close everything and it should start working.

Good luck."

Mam nadzieje że pomoże.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów