Strona 34 z 37 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Taki sposob wyswietlania byl przeciez w D5D, D7D.. a nawet w 300D i 350D LCD na plecach a na gorze pusto..co przy foceniu ze statywu moze draznic
    Plecy zgoda, ale duży wyświetlacz = dużo prądu Może i to wygodne. Ale wcześniej nie widziałem.

PS. Nie chce nic mowic, ale gdy Tomek wzial do reki nowa zabawke Sony'ego to mu sie oczy zaswiecily.. wiec to jego "precz z sony" to jakby takie odganianie uroku ktoremu oprzecz sie nie moze Tomasz... na to nie ma rady.. to milosc
    Na obronę powiem, że chwile wcześniej odwiodłem Metusa od zakupu LCD-ka Sony. Chyba taniej by im wyszło, gdyby mi naprawili ten monitor w właściwym czasie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Plecy zgoda, ale duży wyświetlacz = dużo prądu Może i to wygodne. Ale wcześniej nie widziałem.
    eee tam... przy akumulatorkach kosztujacych 25zl za sztuke to na zuzycie pradu mozna sobie gwizdac

a mozliwosc pokazania komus zdjec w formacie wiekszym od angielskiego znaczka pocztowego jest naprawde fajna. bardzo pomaga w zjednywaniu sobie ludzi...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...) LCD na plecach a na gorze pusto..co przy foceniu ze statywu moze draznic (...)
    Wiesz dla mnie przy zdjęciach ze statywu ekran funkcyjny z tyłu to zaleta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kwestia gustu... i wzrostu

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kwestia gustu... i wzrostu
    Oczywiście że tak ale jak robię zdjęcia długą rurą z wizjerem na wysokości oka (nie jestem wysoki 168 - w porywach) to bardzo wygodne jest dla mnie żeby nie musieć stawać na palcach żeby zobaczyć "co się dzieje?". Z jakiegoś powodu w "markach" te ekrany są zdublowane - myślę że to jeden z nich!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ekran "na plecach" fajna sprawa, bo nawet podczas z focenia "z reki" wystarczy delikatnie odsunac aparat od oka zeby sprawdzic co i jak jest ustawione.

Na statywie ja niestety musial bym sie schylac..

obey
    Guest

Domyślnie

IMHO, jeden wyświetlacz to będzie standard w puszkach entry level i semi-pro, zwłaszcza, że są tam wszystkie potrzebne informacje a wygaszacz można sobie ustawić zgodnie z preferencjami. Trzeba tylko popracować nad oszczędnymi technologiami...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wydaje mi sie, iz taki a nie inny wyswietlacz wynika z tego, ze byl on juz stosowany w obu Minoltach. A jak wiemy, obecny dSLR SONY bazuje na ich modelach.. a raczej na D5D ktorego ludzaco przypomina.

Byc moze kolejne lustrzanki przejda jakas ewolucje i pojawi sie wyswietlacz na gorze.. a moze i nie?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Z jakiegoś powodu w "markach" te ekrany są zdublowane - myślę że to jeden z nich!
    W jedynkach wyswietlacze nie sa zdublowane, pokazuja co innego.

http://www.dpreview.com/reviews/cano...mkii/page3.asp
    ...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    W jedynkach wyswietlacze nie sa zdublowane, pokazuja co innego. (...)
    Tak pomyłka z mojej strony! Miałem co innego na myśli! To jest tak jak się pożycza sprzęt to człowiekowi się chrzani, iso w tych aparatach jest wyświetlane w środku (dość często przestawiam iso), a mnie się skojarzyło, że z tyłu i dorobiłem sobie teorię.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-08-2006 o 19:37
    Kapitan Wagner

Strona 34 z 37 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów