Cytat Zamieszczone przez czeczot
Pozycjonowanie? Przecież wiadomo że teraz wyjdzie następca 350D i on jest już pozycjonowany na rynku.
A skąd to wiesz i jaki on będzie - bom ciekaw - naprawdę jeśli coś więcej wiesz to napisz.

(...) Można przypuszczać że to jest ta sama matryca tylko w a100 są zablokowane kanały programowo. (...)
Matryca w alfie jest tańsza w produkcji i jest zubożona nie tylko o te kanały. Mówił o tym przedstawiciel Sony.

Będą o nim wiedzieć tylko ilość mpx i kompletnie nic więcej. Resztę mogą zgadywać tak samo jak inni. Bo jeżeli jest tak jak napisałem powyżej to nawet nie wiedzą do jakiej puszki nikon ją wstawi.
Nawet po ilości sztuk można się domyślić nie wspominając już o kwestiach o których pisałem wyżej i które nadal podtrzymuję.

(...) bo funkcje aparatów są inne i zdjęcia w tych samych warunkach wyglądają inaczej(...)
No trudno z tym polemizować. Jeśli natomiast chodzi Ci o porównanie Alfy i D200 to zdjęcia przynajmniej te na dpreview są bardzo podobne.

Załóżmy taką sytuacje że jest rok 2007, sony zrobiło matryce CMOS 12mpx z10 kanałami i nikon chce ja kupić w ilości mln szt.. Napisz mi co będzie miał ten aparat i na jaki segment rynku.
Myślę że gdybym miał dokładne specyfikacje tej matrycy, odpowiednie wykształcenie i sztab inżynierów różnych specjalności to sporo bym wymyślił ale pobawić się można czemu nie w wolnej chwili..... Choć raczej nie zamierzam zacząć konkurować na polu produkcji dslr-ów :wink:.

Wątpię żeby nikon zaczął robić sobie sam matryce bo jest już sporo czasu w plecy z technologią w stosunku do canona i sony a poza tym musi mieć fabrykę do ich produkcji którą musiał by wybudować a to wszystko musi mu się zwrócić finansowo.
Z tego co ja wiem to robi takie matryce i twierdzą, że w nowym D3h będzie LBCAST.

Tu chodzi o kasę a nie o to że ty się źle z tym czujesz że w nikonie jest matryca sony.
Odnoszę wrażenie że traktujesz tą sprawę odrobinę emocjonalnie. Ja mam na myśli raczej kwestię, konkurencyjności i spadku cen produktów zwłaszcza wpływ na politykę cenową canona. Moje samopoczucie jest teraz nie najlepsze ale z całkiem innego powodu:sad:.