Zamieszczone przez Kolekcjoner
Pozycjonowanie? Przecież wiadomo że teraz wyjdzie następca 350D i on jest już pozycjonowany na rynku.
Numer stary jak technologia procesorów. Można przypuszczać że to jest ta sama matryca tylko w a100 są zablokowane kanały programowo. To samo robią producenci procesorów i kart graficznych.Zamieszczone przez Kolekcjoner
Będą o nim wiedzieć tylko ilość mpx i kompletnie nic więcej. Resztę mogą zgadywać tak samo jak inni. Bo jeżeli jest tak jak napisałem powyżej to nawet nie wiedzą do jakiej puszki nikon ją wstawi.
Soft nikon pisze sobie sam albo gdzieś go zamawia bo funkcje aparatów są inne i zdjęcia w tych samych warunkach wyglądają inaczej
Załóżmy taką sytuacje że jest rok 2007, sony zrobiło matryce CMOS 12mpx z10 kanałami i nikon chce ja kupić w ilości mln szt.. Napisz mi co będzie miał ten aparat i na jaki segment rynku.
Wątpię żeby nikon zaczął robić sobie sam matryce bo jest już sporo czasu w plecy z technologią w stosunku do canona i sony a poza tym musi mieć fabrykę do ich produkcji którą musiał by wybudować a to wszystko musi mu się zwrócić finansowo. U nikona na pewno pracują zdrowi ludzie i policzyli że to się nie opłaca i lepiej współpracować z sony przy produkcji matryc. Tu chodzi o kasę a nie o to że ty się źle z tym czujesz że w nikonie jest matryca sony.Zamieszczone przez Kolekcjoner