Nie jest ważne że wypuści bo to dziecko przewidzi ale będą wiedzieć o nim zbyt dużo.Zamieszczone przez czeczot
O czym ludzie wiedzą dowodem są te tysiące spekulacji jaki to będzie korpus ile pixeli i jak pozycjonowany.Zamieszczone przez czeczot
Nie nie uważam. Nawet nie muszą się specjalnie starać żeby taką wiedzę zdobyćZamieszczone przez czczot
.
Konkurencja i bez tego się gubiZamieszczone przez czeczot
!
Tylko nie ale w dużym stopniu. Przykładem jest sony alfa i N D200. W sony jest matryca dwukanałowa maxymalna ilość kl/s (3) wynika z prędkości zczytywania danych z tej matrycy w D200 jest czterokanałowa (szybkość 5). Nie wiedzą tylko o ilości pixeli ale o całej jej zawartości technicznej (wszystkich specyfikacjach) i technologii jej wykonania, podejrzewam, że też częściowo o sofcie. Mając taką wiedzę można sporo z tego wysnuć wniosków (ja bym tak zrobił).Zamieszczone przez czeczot
I tak i nie. Bezpośrednio nie ale pośrednio będą wiedzieć do jakiej kategorii daną puszkę można zaliczyć tym samym będzie można przewidzieć (oczywiście nie wszystko) jej funkcje (ja bym tak zrobił).Zamieszczone przez czeczot
Powtórzę. Dla mnie kuriozalne jest to, że Nikon pozbawia się w ten sposób możliwości zaskoczenia konkurencji. Jak zamawiają konkretne matryce do nowych aparatów (prototypy) u sony (a podejrzewam, że takie zamówienie to trzeba robić duuużo wcześniej, trzeba zrobić przecież jeszcze jakieś prototypy, próby - ja myślę że tu musi być (musiała być) nie mała współpraca obu firm) to sony w danej chwili, a nawet z wyprzedzeniem posiada już sporą wiedzę co do dalszych poczynań nikona.
Podsumowując te przydługie dywagacje pewnie każdy z nas zostanie przy swoim:grin:!Zamieszczone przez kolekcjoner
Nie jest też wykluczone że wraz z postępem technicznym moje wywody stracą na aktualności o tyle że z czasem będą do każdej puszki pchać taką samą matrycę nie zależnie czy będzie to aparat profi czy amatorski. Natomiast miejmy nadzieję, że nikon jednak ruszy d... i zaczną robić własne matryce bo to będzie dużo zdrowsza sytuacja dla wszystkich.