Pokaż wyniki od 1 do 10 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Akustyk, ale to oznacza, że rośnie nam poważny gracz na rynku, który jak wypuści puszkę pro z matrycą, której nie będzie chciał sprzedawać Nikonowi, to może się różnie skończyć. Obala to również dywagacje na temat tych "sampli" z Alphy, które krążyły po sieci.
    Mało tego nikon ma przerąbane dopóki nie zacznie robić swoich matryc, bo dopóki kupują u sony to sony zna ich każde posunięcie, a to przecież od niedawna konkurenci.

no nie twierdzę, że się mylisz, jestem tylko ciekaw skąd masz lepsze dane od Askey'a
    A czytam sobie to i owo w różnych miejscach i stoi tam jasno napisane, że matryca w sony alfa jest dwukanałowa, a w D200 cztero. Niedawno był wywiad z jednym z przedstawicieli sony właśnie przy okazji prezentacji alfy i on to potwierdził (jak znajdę to dam link). Jest to ogólnie znany fakt, a dlaczego Askey tego nie wie to już jego problem. Ta matryca w alfie jest zwyczajnie tańsza w produkcji (mniej maskowania) ale to oczywiście w myśl tego co napisał akustyk wcale nie musi oznaczać że gorsza.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-08-2006 o 22:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów