Strona 28 z 37 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ciekawy jest fakt że wszystkie zaproponowane przez sony szkła kryją pełną klatkę, pozwala to mieć nadzieję na FF.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Ciekawy jest fakt że wszystkie zaproponowane przez sony szkła kryją pełną klatkę, pozwala to mieć nadzieję na FF.
    nie bardzo. to raczej nie pozostawia zludzen, ze w tym zakresie Sony poszlo po najprostszej linii oporu (studenci Polibudy u nich robia? ;-) ) i po prostu przepakowalo projekty optyczne Minolty we wlasne wzornictwo. koniec kropka.

oprocz tego zamowilo opakowane we wlasne wzornictwo obiektywy Tamrona (28-75, 11-18, 18-70), tak jak to i wczesniej robila Konica-Minolta.

z FF bym sie tu nie ludzil. docelowym rynkiem Sony na najblizsze lata jest rynek amatorski. poki co, na nim FF sie nie pojawi. chyba nawet Canon nie planuje FF ponizej semi-pro przez kilka lat. a patrzac na mizerne w kwestii matryc dokonania konkurencji, te plany zostana utrzymane
    www albo tez flickr

Miasto
    Leszno

Domyślnie

raczej masz rację, ale ten cytat podnosi na duchu, Sony "rozważa" taką możliwość, a z tego cytatu możemy być pewni że będzie niedługo alfa semi-pro

Pytanie o przyszłość. Posiadając ofertę profesjonalnych obiektywów czy celujecie także w rynek profesjonalny, jeżeli chodzi o korpus aparatu? Czy chcecie konkurować z Canonem i Nikonem w dziedzinie aparatów dla zawodowców?
    Mówiąc o sprzęcie zawodowym tak naprawdę mamy na myśli szeroki zakres rynku. Jeżeli, jednak mamy na myśli najwyższą półkę sprzętową, mogę tylko odpowiedzieć, że wszystko jest możliwe. Teraz jednak najważniejsze dla nas jest jak najszybciej zająć trzecią pozycję na rynku lustrzanek z 20-procentowym udziałem. Aby osiągnąć ten wynik, naszym priorytetem jest rynek aparatów amatorskich i ze średniej półki. Po osiągnięciu tych celów możemy myśleć o aparatach highend. To wszystko co mogę powiedzieć. Rynek zawodowy, to nie tylko sprzęt. Nie wystarczy pokazać profesjonalną lustrzankę. Potrzebna jest cała infrastruktura i my o tym wiemy. Pamiętajmy, że Konica Minolta także nie miała tego segmentu rynku. W tej chwili jedyni producenci, którzy rzeczywiście mają udziały w najwyższym segmencie rynku profesjonalnego to Canon i Nikon.

Źródło:
    http://fotopolis.pl/index.php?n=4476

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Mówiąc o sprzęcie zawodowym tak naprawdę mamy na myśli szeroki zakres rynku. Jeżeli, jednak mamy na myśli najwyższą półkę sprzętową, mogę tylko odpowiedzieć, że wszystko jest możliwe. Teraz jednak najważniejsze dla nas jest jak najszybciej zająć trzecią pozycję na rynku lustrzanek z 20-procentowym udziałem. Aby osiągnąć ten wynik, naszym priorytetem jest rynek aparatów amatorskich i ze średniej półki. Po osiągnięciu tych celów możemy myśleć o aparatach highend. To wszystko co mogę powiedzieć. Rynek zawodowy, to nie tylko sprzęt. Nie wystarczy pokazać profesjonalną lustrzankę. Potrzebna jest cała infrastruktura i my o tym wiemy.
    Co do szkieł zeissa to gdzieś czytałem że to są szkła robione dla sony przez Zeissa więc są prawdziwe.

Co do powyższego cytatu to jak by tak poczytać między wierszami to sony najpierw stworzy infrastrukturę puszkami dla amatorów a potem wejdzie w rynek profi Podejrzewam że sony samo nie jest pewne ile uda im się zdobyć rynku i dlatego sobie zostawia wolna rękę co do rozwoju na rynku profesjonalnym. A że myśli o tym jednak trochę poważnie świadczy to że chce sprzedawać drogie tele stałki minolty…… ilu amatorów kupi takie obiektywy?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja myślę, że wbrew pozorom Sony będzie prowadzić pod tym względem bardzo podobną politykę jak nieboszczka minolta. Czyli silna pozycja na rynku amatorskim (swego czasu minolta miała tu palmę pierwszeństwa), bardzo silną pozycję na rynku semi pro i wypuszczanie puszek takich "prawie pro" jak Minolta 9xi (skąd inąd bardzo fajny aparat). Jednak rynek profesjonalny jest hermetyczny i przebić się będzie bardzo trudno.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Ciekawy moze byc 16-80, ktory na 95% jest tym co mozna bylo ogladac w R1.. o czym sami szkoleniowcy Sonego mowia otwarcie.. a przynajmniej mowili
    To przecież niemożlwe. W R1 matyca jest parę mm za tylną soczewką obiektywu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Leszno

Domyślnie

Sony ba duże ambicje a to już plus. Jeśli chce mieć 20% rynku to musi się bardzo postarać, a skorzystamy na tym najbardziej my, konsumenci.
    Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 01-08-2006 o 19:26

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    To przecież niemożlwe. W R1 matyca jest parę mm za tylną soczewką obiektywu.
    Nie twierdze ze nie trzeba dokonac pewnych zmian w ukladzie optycznym - ale czy zakres czegos Ci nie mowi? Do tego informacja z pierwszej reki.. pytanie na ile prawdziwa, ale po co maja zmyslac?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dzisiaj ukazała się recenzja na www.dpreview.com

I co czytam?

10 megapixel APS-C CCD
    Interestingly Sony has gone for CCD rather than CMOS with this camera, so it's not the same sensor as used in the DSC-R1. We've no official confirmation but it seems likely that this is the same 23.6 x 15.8 mm CCD used in the Nikon D200.

EDIT: i jeszcze niezwykle ciekawe porównanie soniacza i D200. Ojoj, zaczyna się IMHO ciekawie robić. http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra100/page24.asp
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    We've no official confirmation but it seems likely that this is the same 23.6 x 15.8 mm CCD used in the Nikon D200.
    No nie jest to prawda, podobna ale nie ta sama.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 28 z 37 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów