Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Cóż za rzeczowy argument. Jak odpowiedzieć na głupie zaczepki

Oceniam z praktycznego punktu widzenia. Kit Canona jest bardzo podstawowym obiektywem, ale jeśli chodzi o wykonanie i ergonomię ten z Alphy jest wedle mojej opinii słabszy. O "braku szacunku" do plastikowego obiektywu jednej czy drugiej firmy nie będę nawet próbował dyskutować, bo to jest temat z Mrożka żywcem wzięty.

P.S> tak jak napisałem - dla mnie ergonimia Sony jest nieporozumieniem, więc nie czuję tego twojego zachwalania
    Jedni twierdzą tak, inni inaczej, mi alfa przypadła do gustu (głównie za sprawą stabilizacji) , tobie nie, masz do tego pełne prawo.

Jestem używkownikiem EF-S 18-55 i stwierdzam że kitem sony mi się wygodniej pracuje aczkolwiek nie jest to szczyt moich ambicji, wolę takie obiektywy jak T17-50, T28-75, S17-35, C17-40L itp. na któryś z nich mam nadzieję wkrótce zmienić kita

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Jest juz test na dpreview. wyglada niezle, zwlaszcza rozdzielczosc.
    Aha.. i nawet te osławione szumy CCD jakieś mniejsze Fakt, że sporo robi soft (i to widać), ale, pomijając ISO1600, to w zasadzie klasa 20D/30D. Nieźle :-D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

linkuje, ku uciesze gawiedzi:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=19392779

mnie pan rozbroil...
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    linkuje, ku uciesze gawiedzi:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=19392779

mnie pan rozbroil...
    a co on chcial dostac za 800 $? facet chyba jeszcze prawdziwej aberracji i prawdziwych szumow nie widzial

Domyślnie

wyglada niezle, zwlaszcza rozdzielczosc.
    :grin: lepiej od d200 :grin:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000
    :grin: lepiej od d200 :grin:
    i od 30D :wink:
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

dokladnie
    Sony jeszcze niezle namiesza. jak puszcza puszke profi za pol ceny i bedzie mozna podpiac np. takiego zeissa 135/1,8. czekaja nas znaczne obnizki cen aparatow zwlaszcza tych z zoltym znaczkiem
    Ostatnio edytowane przez sv ; 01-08-2006 o 14:36

Domyślnie

w sposób oczywisty, jeszcze bardziej, niż od d200. Ale z d200 ma ten sam sensor 10MP. To coś mówi o problemach N, których wolałbym, żeby nie mieli. I z pewnością wolałbym kupić d200, niż S, mimo różnicy w cenie. Ale wolałem 30d od N i powiedzieć, że nie żałuję, to mało. :grin:

EDIT: do kombinacji APSC Canona i 16-35 przekonały mnie w dużej mierze zdjęcia Jorgena Bergstroma - z 10D.
    http://www.pbase.com/jnana/krabi
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 01-08-2006 o 14:45

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

spoko tylko sie cieszyc, ze jest taka Alfa. bo dzieki niej Canon moze zejdzie z piedestalu i na rynek amatorski wypusci w koncu jakis aparat, a nie takie plastikowe go... jak teraz

no to trzymamy kciuki za Alfe 10, czy jak sie to semi-pro ma nazywac. dzieki bogu, te korpusy tez beda jakas konkurencja do Canona i jest szansa, ze odrobina nacisku sprowadzi FF na nizsza polke cenowa

dokladnie
    bedzie mozna podpiac np. takiego zeissa 135/1,8.
    to szklo wprawilo mnie w drgawki jak zobaczylem. cena jest praktycznie taka jak canonowskiego 135/2 L, a jesli optycznie to bedzie lepsze to...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 01-08-2006 o 14:48
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

jezeli wypuszcza alfe semiprofi za psie pieniadze, to mozna dokupic do tego te stalki zeissa i bedzie piekny zestaw . konkurencja jest boska. uwielbiam patrzec jak ceny spadaja jak sie duze koncerny nap....laja oczywiscie najgorzej wyjdzie na tym nikos (musze sie tego szybko pozbyc

Strona 26 z 37 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów