Strona 24 z 37 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    jak tak dalej pojdzie, to pierwszy do sklepow trafi kolejny trabant Canona
    I co z tego? I tak zostanie tylko 8mpx...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrona
    I co z tego? I tak zostanie tylko 8mpx...
    i co z tego, skoro tych 8 mpix wiekszosc uzytkownikow nigdy nie wykorzysta? w moim studio mam na scianie wydruk 180x110 cm. zdjecie bylo zrobione 1dmkII (tez 8 mpix). zapewniam cie, ze jakosc jest znakomita. 8 czy 10 mpix, to tak naprawde niewielka roznica. znacznie wieksza roznice sprawia szklo jakie podepniesz do body.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    i co z tego, skoro tych 8 mpix wiekszosc uzytkownikow nigdy nie wykorzysta?.
    Wykorzysta - mozna sobie swobodniej cropowac po fakcie.

A 90% ludzi spojrzy, 8 mpx., bleee, o tu jest D80 z 10 mpx., Alpha 100 z 10 mpx... Te 90% kupujacych nie bedzie sie ani chwili zastanawialo, bo oni o szumach na ISO1600 nigdy nie slyszeli, na pudelku nie pisze, a za to jest podana ilosc pixeli.
    Ostatnio edytowane przez wrona ; 30-07-2006 o 12:13

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrona
    Wykorzysta - mozna sobie swobodniej cropowac po fakcie.

A 90% ludzi spojrzy, 8 mpx., bleee, o tu jest D80 z 10 mpx., Alpha 100 z 10 mpx... Te 90% kupujacych nie bedzie sie ani chwili zastanawialo, bo oni o szumach na ISO1600 nigdy nie slyszeli, na pudelku nie pisze, a za to jest podana ilosc pixeli.
    w zasadzie wisi mi co zrobi 90% kupujacych jezeli chca sobie zrobic przykrosc; niech kupia nikona

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    w zasadzie wisi mi co zrobi 90% kupujacych jezeli chca sobie zrobic przykrosc; niech kupia nikona
    Zdecydowanie Ci nie wisi, bo inaczej bys sie tak nie podniecal :-)

A Nikonem fotografuja miliony ludzi na calym swiecie i wiekszosci z nich wcale nie jest przykro.

Najgorsi sa zarliwi uszczesliwiacze na sile, z ogniem wiary w sercu i czerwona febra w zylach. :-)

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Jeśli nowy canon będzie równie "cudownie" leżał w dłoni jak 350D to będzie spory minus dla canona w bitwie z Alpha, a do tego dochodzą 2mpx, AS/SSS i czyszczenie matrycy. W moim canonie 20D by to się przydało bo co chwila mam kropki na zdjęciach.

Już KM mogła wygrać z Canonem jednak marketing C i całkowity brak marketingu Minolty sprawiły całkowity sukces 350D.

Teraz canon będzie miał ciężko ze względu na intensywne reklamowanie marki alpha.

Jeśli miałbym wybierać między SA a C350D to nie zastanawiałbym się długo, zdecydowanie alpha.
    Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 30-07-2006 o 13:00

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Jeśli nowy canon będzie równie "cudownie" leżał w dłoni jak 350D to będzie spory minus dla canona w bitwie z Alpha, a do tego dochodzą 2mpx, AS/SSS i czyszczenie matrycy. W moim canonie 20D by to się przydało bo co chwila mam kropki na zdjęciach.

Już KM mogła wygrać z Canonem jednak marketing C i całkowity brak marketingu Minolty sprawiły całkowity sukces 350D.

Teraz canon będzie miał ciężko ze względu na intensywne reklamowanie marki alpha.

Jeśli miałbym wybierać między SA a C350D to nie zastanawiałbym się długo, zdecydowanie alpha.
    Wiesz tylko 350D była głównie projektowana z myślą o użytkownikach w Stanach i Japonii, a tam małe jest piękne. Zresztą wyniki sprzedaży tego korpusu świadczą, że canon wie co robi. Co do alfy to ilość zdjęć z tego aparatu właśnie z kropkami dowodzi, że ten antidust chyba nie działa super. Co nie zmienia faktu, że np. w Japonii sprzedaż rośnie lawinowo.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-07-2006 o 18:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miałem dzisiaj możliwość pomacać nieco ten aparat w fotojokerze w Kraku.

Hm.. mam mieszane uczucia
    - wygląda nieźle,
    - wielkość nieco jak dla mnie za mała, ale lepsza od 350D.
    - fatalna obsługa - mówię to jako zadeklarowany fan Canona (którego ergonomia zawsze mi bardzo pasowała). Brak intuicyjności, choć tego pewnie się można nauczyć. Wielowciskanie aby uzyskać prosty efekt - np. zmienić ekspozycję, czy punkt AF. Jak dla mnie 20D bije A100 ergonomią na kilometry. Choć Nikona i Minoltę znam mało, wwnioskuję, że jest to jednak filozofia zbliżona do tych systemów, które wielu ludzi zachwala, a mnie zupełnie nie pasują.
    - głośny i trzeszczący, choć ładny dźwięk migawki
    - duuuży wyświetlacz
    - syfiasty plastik-guma kółka nastaw, oraz niby metalu pod palec wskazujący. Generalnie materiały mogły by być lepsze, czuje się delikatność, żeby nie powiedzieć kruchość
    - kitowy obiektyw jest naprawdę kitowy, wykonianie gorsze IMHO niż kit 350D (ale za to posiada mikro osłonę przeciwsłoneczną - ma jakieś 7-10 mm)

w sumie nienajgorzej, a biorąc pod uwagę, że jest to matryca z D200 to nawet bardzo przyzwoicie, zwłaszcza jeśli sony zgodnie z zapowiedziami wypuści całą gamę dobrych szkieł.

No i cena: 3499PLN z kietem w fotojokerze
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

na stronach zeiss.de juz sie chwala ze maja do alphy szkla :-)...

tylko to jest dziwne bo alpha tak jak 350d d50/d70 jest taka "wejsciowa" w system lustrzanka, ta ktora ma przyciagnac klienta - a tu prosze sa juz do niej szkla za ciezkie $$$, pewnie drozsze niz body co w "entry level" ciut zaskakuje ;-)

Zycze sony jak najlepiej - tylko powiedzcie mi co mam powiedziec kumplowi ktory sie teraz mnie pytal ca kupic czy alfe czy 350D?

ciezko bedzie wskazac jednoznacznie zwyciezce... jesli chodzi o system to mu mowie wez canona, ale on raczej nie bedzie tego rozbudowywal - wiec moze jednak alfa...

no nie ma lekko ;-)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    na stronach zeiss.de juz sie chwala ze maja do alphy szkla :-)...

tylko to jest dziwne bo alpha tak jak 350d d50/d70 jest taka "wejsciowa" w system lustrzanka, ta ktora ma przyciagnac klienta - a tu prosze sa juz do niej szkla za ciezkie $$$, pewnie drozsze niz body co w "entry level" ciut zaskakuje ;-)

Zycze sony jak najlepiej - tylko powiedzcie mi co mam powiedziec kumplowi ktory sie teraz mnie pytal ca kupic czy alfe czy 350D?

ciezko bedzie wskazac jednoznacznie zwyciezce... jesli chodzi o system to mu mowie wez canona, ale on raczej nie bedzie tego rozbudowywal - wiec moze jednak alfa...

no nie ma lekko ;-)
    niech bierze alfe, bedziesz sie mogl pobawic

Strona 24 z 37 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów