Pokaż wyniki od 1 do 10 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Jeśli nowy canon będzie równie "cudownie" leżał w dłoni jak 350D to będzie spory minus dla canona w bitwie z Alpha, a do tego dochodzą 2mpx, AS/SSS i czyszczenie matrycy. W moim canonie 20D by to się przydało bo co chwila mam kropki na zdjęciach.

Już KM mogła wygrać z Canonem jednak marketing C i całkowity brak marketingu Minolty sprawiły całkowity sukces 350D.

Teraz canon będzie miał ciężko ze względu na intensywne reklamowanie marki alpha.

Jeśli miałbym wybierać między SA a C350D to nie zastanawiałbym się długo, zdecydowanie alpha.
    Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 30-07-2006 o 13:00

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Jeśli nowy canon będzie równie "cudownie" leżał w dłoni jak 350D to będzie spory minus dla canona w bitwie z Alpha, a do tego dochodzą 2mpx, AS/SSS i czyszczenie matrycy. W moim canonie 20D by to się przydało bo co chwila mam kropki na zdjęciach.

Już KM mogła wygrać z Canonem jednak marketing C i całkowity brak marketingu Minolty sprawiły całkowity sukces 350D.

Teraz canon będzie miał ciężko ze względu na intensywne reklamowanie marki alpha.

Jeśli miałbym wybierać między SA a C350D to nie zastanawiałbym się długo, zdecydowanie alpha.
    Wiesz tylko 350D była głównie projektowana z myślą o użytkownikach w Stanach i Japonii, a tam małe jest piękne. Zresztą wyniki sprzedaży tego korpusu świadczą, że canon wie co robi. Co do alfy to ilość zdjęć z tego aparatu właśnie z kropkami dowodzi, że ten antidust chyba nie działa super. Co nie zmienia faktu, że np. w Japonii sprzedaż rośnie lawinowo.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-07-2006 o 18:54
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miałem dzisiaj możliwość pomacać nieco ten aparat w fotojokerze w Kraku.

Hm.. mam mieszane uczucia
    - wygląda nieźle,
    - wielkość nieco jak dla mnie za mała, ale lepsza od 350D.
    - fatalna obsługa - mówię to jako zadeklarowany fan Canona (którego ergonomia zawsze mi bardzo pasowała). Brak intuicyjności, choć tego pewnie się można nauczyć. Wielowciskanie aby uzyskać prosty efekt - np. zmienić ekspozycję, czy punkt AF. Jak dla mnie 20D bije A100 ergonomią na kilometry. Choć Nikona i Minoltę znam mało, wwnioskuję, że jest to jednak filozofia zbliżona do tych systemów, które wielu ludzi zachwala, a mnie zupełnie nie pasują.
    - głośny i trzeszczący, choć ładny dźwięk migawki
    - duuuży wyświetlacz
    - syfiasty plastik-guma kółka nastaw, oraz niby metalu pod palec wskazujący. Generalnie materiały mogły by być lepsze, czuje się delikatność, żeby nie powiedzieć kruchość
    - kitowy obiektyw jest naprawdę kitowy, wykonianie gorsze IMHO niż kit 350D (ale za to posiada mikro osłonę przeciwsłoneczną - ma jakieś 7-10 mm)

w sumie nienajgorzej, a biorąc pod uwagę, że jest to matryca z D200 to nawet bardzo przyzwoicie, zwłaszcza jeśli sony zgodnie z zapowiedziami wypuści całą gamę dobrych szkieł.

No i cena: 3499PLN z kietem w fotojokerze
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    (...)w sumie nienajgorzej, a biorąc pod uwagę, że jest to matryca z D200 to nawet bardzo przyzwoicie,(...)
    Matryca inna niż w D200. To tylko tak na marginaesie (było o tym x razy).
    A sprzedawać niezależnie od jakichś tam uchybień jakości to jak znam życie będzie się bardzo dobrze. Alfa ma dużo dobrze "brzmiących" bajerów, cena myślę, że też niedługo spadnie. Jak sony potrafi reklamować swoje produkty to widać w reklamie z ostatniej Gali. Takiej wazeliny dawno nie czytałem, fakt że uśmiać to się przy tym też można nieźle :grin:!
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-07-2006 o 02:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów