Cytat Zamieszczone przez akustyk
popraw mnie jesli sie myle, ale zamiast cyt. "wyginac kciuka", musisz siegac do tego kolka druga reka...
nie, upierałbym się za wyginaniem ale zaznaczam, że nie miałem żadnego lustra canona w ręku-to tylko suche przemyślenie po obejrzeniu body w necie.
Nie twierdzę, że to gorsze rozwiązanie.

Cytat Zamieszczone przez akustyk
a w Canonie jest to tak pomyslane, ze lewa mozesz caly czas trzymac szklo (co w przypadku dluuugich bialych fallusow ma istotne znaczenie) a wszelkie nastawy zmieniac prawa lapa.
no ja też tak mogę tylko wykonuję mniejszy ruch kciukiem,bez takich wygibasów
Cytat Zamieszczone przez Kuchatek
Wyginac jak wyginac, ale mi sie wydaje, ze canonowe kolko jest mimo wszystko wygodniejsze... Raz, ze "inaczej pracuje kciuk w stawach" (wygiecie w dol akurat maly problem), a dwa, ze mozna nim krecic dookola szybko bez zatrzymywania, co przy przewijaniu setki fot jest calkiem niezle (niezaleznie od innych sposobow przewijania setki fot). Ale to "co kto lubi" w sumie.
rzeczywiście przy przeglądaniu dużej ilości zdjęć - wygodne. Natomiast przy regulacji przysłony wystarcza mi prędkość, którą osiągam u siebie :grin: Raczej nie potrzebuję szybko zmieniać ze skrajnej wartości w skrajną.
Dzięki za wyjaśnienia. już wiem, gdzie jest to drugie pokrętło :grin:
emil