nie. go... mnie obchodzi Sony bo poki co mam szklarnie do Canona i zmiana na inny system mnie nie interesuje.Zamieszczone przez Driver
dokonania firmy Sony na tym rynku traktuje tak samo jak innych firm - czyli jako ciekawostke zoologiczna z opcja przerodzenia sie na wplyw na firme Canon i inne, ktorych produktami moge potencjalnie byc zainteresowany dla siebie. a czy im sie lepiej lub gorzej wiedzie... tyle wazne, by, jak napisal czeczot, cos z tego wplywalo na Canona (ceny, jakosc produktow).
przy czym ja o martwieniu sie nie pisalem z przyczyn emocjonalnych, tylko z uwagi na niepewnosc co do "poswiecenia" Sony temu rynkowi (Amerykanie maja takie ladne slowo "dedication" - bez trafnego polskiego odpowiednika). jak im sie ktoregos dnia cos odwidzi, to sie skonczy DSLR. jak im sie cos nie bedzie widziec, to R&D oleja i beda robic dziwne rzeczy.
to jest wielka korporacja o ogromnym spektrum oferty i czesto dziwnych powiazaniach miedzy dzialami, i nierzadko wynikajacych stad wyjatkowo kuriozalnych decyzjach wladz. przy tym co Sony moze zdzialac, przycisk "DirectPrint" na nowych puchach Canona to maly pikus
inna taka wielka korporacja, ktora w historii fotografii zaslynela mnostwem decyzji kreatywnych i inteligentnych inaczej to Kodakktos jeszcze pamieta standard filmu APS, czarno-biale lustrzanki cyfrowe, ...?
z tego co wiem, Sony zdarzaly sie podobne kreatywnosci w innych dziedzinach. wchodzac w ten system balbym sie, ze ktoregos dnia cos takiego stanie sie udzialem systemu Alfa. mam nadzieje ze nie, ale jestem sceptyczny. po prostu
jak nie masz szklarni do Canona, albo nie czujesz sie przywiazany, albo po prostu chcesz sobie kupic lepszy aparat...Zamieszczone przez Driver
jakbym od zera dzis kupowal tez bym sie nad Alfa zastanawial. w tej grupie cenowej poki co jest mega-wypasiona pod wzgledem ficzerow...