Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Czeczot, niech Ci będzie SONY to sprzęt dla profesjonalistów zwłaszcza ten (jak mu tam?) es czy eos

A!!! i moje dzieci mają w domu profesjonalne PlayStation 2 - jest super
    Oceniasz całą firmę przez pryzmat PS2 i bardzo przeciętnego sprzętu robionego do sprzedaży np. w MM nie znając jej asortymentu. Nagle miesięcznik audio okazał się do **** bo twierdzi że Sony czasami też coś potrafi. Załamie cię jeszcze bardziej, któryś z tych miesięczników twierdził że odtwarzacz CD SONY w klasie 1000-2000 był najlepszy, lepszy od wszystkich „specjalistycznych” firm. Nie pamiętam modelu (nie jest już produkowany).

I się nie doczekałem tego adresu gdzie widziałeś ES o którym nie wiedziałeś że istnieje

PS. Co do Philipsa to miałem kiedyś ich monitor, śmieli twierdzić że to profesjonalna seria dla grafików. Rozjazdy po rogach kolorów były jak w tanim LG!!!! Jak reszta prof sprzętu wygląda podobnie to trzeba być desperatem żeby to używać

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zdaje sie ze "nikuń" zbieral tez bardzo dobre opinie w paru czasopismach
    Profesjonalny i lepszy od 5D z FF
    ...

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Czeczot, nie domagaj się ode mnie jakiegoś adresu bo żadnego nie obiecywałem.
    Z praktyki zawodowej wiem, że kamery Sony w użytkowaniu profesjonalnym nie są najwyższych lotów (gdzieniegdzie istnieją bo są tanie jak cały sprzęt tej firmy). To, że je widać tu i tam w studiach nawet profesjonalnych zawdzięczają jedynie swojej niskiej cenie a nie tym, że są najlepsze.

Sprzęt audio Sony jest jest całkiem miłym sprzętem dla gospodarstwa domowego dla Pani Jadzi do kuchni, nie jest to sprzęt High-End i nie mów, że jest to profi.

Co to jest SONY ES? Prawdopodobnie dla bardziej wymagającej Pani Jadzi.
    Sprzęt audiofilski? Proszę bardzo, ranking wszystkich firm liczących się w dziedzinie Audio High-End (cytowany za Audio). Czy ktoś tu widzi SONY?

ANCIENT AUDIO
    ANTIQUE SL
    AUDIO AERO
    AUDIO ANALOGUE
    AUDIO REFINEMENT
    AUDIONET
    BALANCED AUDIO TECHNOLOGY
    BURMESTER
    CAIRN
    CAMBRIDGE AUDIO
    CEC
    CONRAD-JOHNSON
    COPLAND
    CREEK
    D.KLIMO
    DELTA STUDIO
    DENSEN
    DP AUDIO
    ELECTROCOMPANIET
    GRYPHON
    HALCRO
    HARMAN KARDON
    JOLIDA
    KONDO
    KORA
    KRELL
    LEGACY
    LUA
    MANLEY LABS
    MARANTZ
    MCINTOSH
    MONRIO
    MUSICAL FIDELITY
    MYRYAD
    NAD
    NAGRA AUDIO
    NORTH STAR DESIGN
    PENTAGON
    PERREAUX
    PRIMARE
    REGA
    RiAUDIO
    ROTEL
    THULE
    USHER
    VINCENT

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Załamie cię jeszcze bardziej, któryś z tych miesięczników twierdził że odtwarzacz CD SONY w klasie 1000-2000 był najlepszy, lepszy od wszystkich „specjalistycznych” firm.
    Faktycznie, załamałem się
    Pani Jadzie w kuchni będzie zachwycona , ale co z tym sprzętem profi i high-end?
    Ostatnio edytowane przez mmsza ; 15-06-2006 o 19:28

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Mmsza dobrze, że wylistowałeś sprzęt High-end'owy. Jeśli ktoś zagłębi się w Sony to szybko zobaczy, że większość produkcji jest zlecana wielu firmom i tylko brandowana przez Sony. Oczywiście Sony posiada szereg technologii i patentów ale to nie wystarcza. Sony to firma dla przeciętniaków i masowego rynku. Co do jakości to mam sporo zastrzeżeń, koreański Samsung bije jakością na głowę wielkiego soniacza. Miałem monitor Sony zepsuł się, telewizor Sony z wyższej półki zepsół się a JVC działa 5 lat bez zarzutu. Samsung LCD działa bez zarzutu. Na mojej czarnej liście są dwa producenci: Panasonic i Sony. Nawet jeśli czasem próbuję zmienić zdanie na ich temat, niestety nie udaje mi się to.
    Niech sobie Sony robi dSLR... powodzenia.

Cytat Zamieszczone przez fredi
    Foto? To wiadomo ze nie, dopiero zaczyna i wypuscil lustrzanke z najnizszego segmentu. Na innych oczywisce ze tak. To nie kwesta tego kto jakie ma zdanie, a tego jaki sprzet jest w uzyciu.

Dobrze, że wypuścili zawsze musi istnieć jakiś poziom, względem któego się pozycjonuje produkty rynkowe. Sony zajmuje należne mu niskie miejsce.

Ja potrzebowalem, kupilem i jestem zadowolony. Dlaczego twoim zdaniem jestem nierozsadny?

Jeśli kupiłeś Sony to znaczy, że zadawalasz się byle czym i mocną przeciętnością. Jeśli potrafisz odsłuchać sprzęt a nie jest to trudne nie wybierzesz Sony. To jakościowo puka w dno kosza do śmieci i to z drugiej strony

Dla marginalnego wyspecjalizowanego producenta, dla kazdego duzego liczy sie klient ktory po prostu przynosi pieniadze, a ten w masie rzadko jest specjalista/entuzjasta.

Zadaj sobie pytanie albo poczytaj fachową literaturę i pogadaj z profesjnalnymi sprzedawcami jak dziś kreuje się produkt i rynek. Ciekawa lektura.

A to jest juz wrozenie z fusow. Niczyje miejsce nie jest zdeterminowane, zwlaszcza gdy mowimy o takich firmach. Jesli tak sztywno postrzegasz te podzialy to znaczy ze ulegasz jakiejs manipulacji. Jakis rodzaj wtornej plemiennosci korporacyjnej. Usilowanie wprowadzenia silnych podzialow aby uproscic sobie rzeczywistosc.

Nie wróżę z fusów i nie ulegam manipulacji, poprostu mam szeroki ogląd rzeczywistości. To co piszę to moja zimna ocena faktów i sugestia co do tego jak może wyglądać przyszłość.
    Powodzenia.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    3miasto

Domyślnie

[/B] Faktycznie, załamałem się
    Ale fajnie przepisałeś listę specjalnie dla mnie Fakt na twojej liście sony nie ma ale ta gazeta dobrze ocenia sprzęt Sony!!!!! A teraz zadanie domowe. Rozkręć odtwarzać CD CAMBRIDGE AUDIO i zobacz co jest w środku, od kogo ta firma kupuje części, kogo jest czytnik płyt? W tak audiofilskim urządzeniu są części SONY!!! Boże a ty to wymieniłeś na swojej liście!!!!

I pamiętaj żeby spalić wszystkie miesięczniki audio i Hi-Fi to oni też uważajże sprzęt sony jest czasami dobry

Ja rozumiem że takiego wybitnego fotografa i audiofila brzydzi sama nazwa sony obojętnie co oni produkują ale zrozum że skoro firma 95% produkcji ma średnio hipermarketowe to nie znaczy że wszystko jest do ****
    Seria ES jest uważana za HI-END przez twoje ulubione czasopismo.
    Zresztą widać ze swoja wiedze czerpiesz tylko z prasy bo jak można nie wymienić takiej firmy jak Mark Levinson???
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 15-06-2006 o 19:54

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Ja rozumiem że takiego wybitnego fotografa i audiofila brzydzi ...........
    Dobra, kończymy dyskusję bo skończyły Ci się argumenty i zaczynasz być przykry a nie to było celem rozmowy (przynajmniej z mojej strony).
    EOT

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Dobra, kończymy dyskusję bo skończyły Ci się argumenty i zaczynasz być przykry a nie to było celem rozmowy (przynajmniej z mojej strony).
    EOT
    Mi się skończyły? To ty się powołujesz na Audio ale z nie wiadomych przyczyn ignorujesz fakt że wymienione przez ciebie pismo wysoko czasami ocenia sprzęt Sony. Wypisujesz lista producentów audiofilskich których urządzenia czasami są w sporej części zrobione przez Sony i Philipsa i nie chodzi mi tylko o marantza którego około 50% własności miał Philips do czasu połączenia się z denonem.
    Twoje zadanie domowe nr 2. Rozkręć najtańszy odtwarzacz DVD Yamahy i Philipsa i spróbuj znaleźć jakiś szczegół je różniący. Życzę powodzenia Największy numer polega na tym że audio twierdził że yamaha gra lepiej mimo że to kompletnie to samo. Wiem znaczek miał wpływ ale wątpię że na jakość dźwięku. (nie wiem jak najnowsze modele ale sytuacja dotyczy wcześniejszych)
    Nie ustosunkowałeś się ani do tego że audio wysoko ocenia sony ani do tego że w urządzeniach audiofilskich jest dużo sony więc komu się skończyły argumenty? A nabijanie się i przekręcanie nazwy serii sony też nic do dyskusji nie wniosło.

Sorry ale od sony nie da się uciec, sprawdź od kogo canon kupuje LCD do aparatów

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

mmasza prosze cię. miesięcznik AUDIO ma tyle wspólnego z obiektywizmem co jakiś tam miesięcznik w którym D200 rozgromił 5D

Jak masz taką możliwośc to porozkręcaj CD-ki firm które wymieniłeś a okaże się ża 80 % firm produkujących odtwarzacze kożysta z napędów sony

Może wzmachole nie są zbyt cenione ale CD sony zawsze robiło BDB. i spokojnie "lały" w swojej grupie cenowej połowe CD-kó z wymienionej przez ciebie listy
    Ostatnio edytowane przez Driver ; 15-06-2006 o 22:08

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Że zacytuję Hazana z innego wątku: "nie macie już dosyć?"

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Sorry ale od sony nie da się uciec, sprawdź od kogo canon kupuje LCD do aparatów
    Załamujesz swoją niewiedzą i bezkrytyczną wiarą w Sony. Postaram się to Tobie wytłumaczyć na przykładzie.
    Każdego roku przyznawane są Nagrody Nobla za osiągnięcia, które najczęściej są drukowane i gdzieś ppublikowane. Zakładam (uproszczenie) że najczęściej swoje prace nobliści drukują na drukarka HP. Czy to oznacza, że HP dostaje nagrodę Nobla?
    Teraz wróćmy do elektroniki wysokoprzetworzonej. Fakt, że napędy Sony są powszechnie stosowane przez różnych producentów nie oznacza, że odtwarzacze Sony są bardzo dobre i są cenione przez audiofilów, bo na jakość składa się wiele innych elementów nie tylko napęd.
    Canon sam produkuje matryce LCD do dSLR'ów kupuje tylko do kompaktów ale to nic nie znaczy.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów