Strona 15 z 37 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Pierwsze pytanie czy Sony jest naprawdę istotnym graczem na rynku profi i pół-profi? Według mnie nie.
    Foto? To wiadomo ze nie, dopiero zaczyna i wypuscil lustrzanke z najnizszego segmentu. Na innych oczywisce ze tak. To nie kwesta tego kto jakie ma zdanie, a tego jaki sprzet jest w uzyciu.

Nikt rozsądny, kto potrzebuje dobrego RTV nie kupuje Sony.
    Ja potrzebowalem, kupilem i jestem zadowolony. Dlaczego twoim zdaniem jestem nierozsadny?

Każdy wie, że to mocno przeciętny towar z dobrym marketingiem i dobrze konserwowaną marką.
    Nie kazdy.

W sumie dla każdego producenta najważniejsi są świadomi klienci, którzy wiedzą co chcą kupić i do czego.
    Dla marginalnego wyspecjalizowanego producenta, dla kazdego duzego liczy sie klient ktory po prostu przynosi pieniadze, a ten w masie rzadko jest specjalista/entuzjasta.

Sony zajmie miejsce na rynku "pstrykadełek" i tam jest jego miejsce.
    A to jest juz wrozenie z fusow. Niczyje miejsce nie jest zdeterminowane, zwlaszcza gdy mowimy o takich firmach. Jesli tak sztywno postrzegasz te podzialy to znaczy ze ulegasz jakiejs manipulacji. Jakis rodzaj wtornej plemiennosci korporacyjnej. Usilowanie wprowadzenia silnych podzialow aby uproscic sobie rzeczywistosc.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Pierwsze pytanie czy Sony jest naprawdę istotnym graczem na rynku profi i pół-profi? Według mnie nie. Nikt rozsądny, kto potrzebuje dobrego RTV nie kupuje Sony.
    Każdy kto potrzebuje profesjonalny sprzęt TV kupuje sony i tylko i wyłącznie sony, konkurencja jest marginalna. Każdy kto potrzebuje sprzęt grający z najwyższej pułki może wziąć od uwagę sony serii ES, jest dobry ale konkurencja duża. Szufladkujesz firmę bo nie znasz jej celnego asortymentu!

Co do TV sony. Jak 32’ panoramiczny kosztował w granicach 8000 to były dobrej jakości, teraz cena bardzo spadła i jakość też się obniżyła. Zresztą zawsze możesz to sobie poprawić, wejdź w nemu serwisowe i go doreguluj.

W sumie dla każdego producenta najważniejsi są świadomi klienci, którzy wiedzą co chcą kupić i do czego. Sony zajmie miejsce na rynku "pstrykadełek" i tam jest jego miejsce.
    Dla każdego producenta najważniejsi są klienci co maja dużo kasy do wydania. Każdy producent ma głęboko w d… biednego świadomego, grymaszącego użytkownika.

Liczy się poza puszką otoczka czyli szkła, lampy etc a tego nie tworzy się na komendę. Poza tym każdemu produktowi towarzyszy pewne kultura, grono użytkowników. O ile C i N mają rozsądne grono użytkowników o tyle Sonemu wróżę głównie wiejskich gadżeciarzy i nowobogackich pstrykających nocne zdjęcia architektury z lampą błyskową.
    Hawk!
    Sony ma wszystko. Ma całą technologie minolty: lampy, dobre szkła, ma szkła Zeissa (mam nadzieje że prawdziwe). Monolta to była firma która miała kilka ciekawych patentów (AS w body, HSS który kupił canon, Wireless TTL, STF obiektywu) jeśli chodzi o lustrzanki, niestety jakoś nie specjalnie jej się chciało sprzedawać to co wymyśliła.

A ja mu wróże że jak wypuści kolejne puszki z wyższej pułki tak wyposażone i trochę obniży ceny obiektywów zajęcie 25% rynku które sobie założył. I to bez znaczenia czy to będą świadomi użytkownicy czy nie. Ja wole mieć dobry aparat, dobre obiektywy w rozsądnej cenie niż świadomość że mam g.. takie samo jak inni zakochani w danej marce
    Sony jest istotnym graczem bo ma dużo kasy i marketing czego brakuje np. pentaxowi/samsungowi który też się posiłkuje inną firmą od optyki czy olympusowi

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Każdy kto potrzebuje profesjonalny sprzęt TV kupuje sony i tylko i wyłącznie sony, konkurencja jest marginalna. Każdy kto potrzebuje sprzęt grający z najwyższej pułki może wziąć od uwagę sony serii ES, jest dobry ale konkurencja duża.
    Widzę, że twoja wiedza na ten temat jest poparta jedynie licznymi wizytami w hipermarketach
    Sony ma tyleż wspólnego z profesjonalistami co ja z baletem klasycznym

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Widzę, że twoja wiedza na ten temat jest poparta jedynie licznymi wizytami w hipermarketach
    Sony ma tyleż wspólnego z profesjonalistami co ja z baletem klasycznym
    Widziałeś kiedyś jakim sprzętem posługują się w profesjonalnym studiu telewizyjnym, kamerami jakiej firmy? Chyba nie wydaje ci się że canona albo nikona? Czy myślisz ze cała oferta sony to to co da się kupić w MM? Z twojej wypowiedzi wnioskuje że pojęcie masz na ten temat kompletnie żadne.

I jeszcze poproszę o adres hipermarketu w którym sprzedają sprzęt grający sony es!
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 15-06-2006 o 15:45

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A widziales jakie obiektywy sa poprzypinane do tych wszystkich profesjonalnych kamer po dziesiat tysiecy? Takie fajne, z zielonymi paskami... DO od Canona
    ...

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A widziales jakie obiektywy sa poprzypinane do tych wszystkich profesjonalnych kamer po dziesiat tysiecy? Takie fajne, z zielonymi paskami... DO od Canona
    No ale reszta wyposażenia studia zaczynając od monitorów już nie ma zielonego paska a jest firmy na S

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Widziałeś kiedyś jakim sprzętem posługują się w profesjonalnym studiu telewizyjnym, kamerami jakiej firmy? Chyba nie wydaje ci się że canona albo nikona? Czy myślisz ze cała oferta sony to to co da się kupić w MM? Z twojej wypowiedzi wnioskuje że pojęcie masz na ten temat kompletnie żadne.

I jeszcze poproszę o adres hipermarketu w którym sprzedają sprzęt grający sony es!
    Czy widziałem?
    W czasie mojej czteroletniej pracy w TVP używane były wyłącznie kamery Thomsona i Philipsa z obiektywami Canon oraz Fujinon.
    "Profesjonalny" jak to mówisz sprzęt Sony (to jedynie kamkordery a nie kamery) biorą ze sobą reporterzy kuriera warszawskiego na relację z narodzin cielaka w Baniosze

Co do sprzętu audio firmy Sony, proszę Cie....
    Jeśli bozia nie obdarowała Cię darem wyodrębniania istotnych szczegółów w muzyce to kup miesięcznik Audio i poczytaj co piszą ludzie, którzy taki dar posiadają. Widzę, że nie wiesz co to jest dobry (bo o profesjonalnym przez grzeczność nie wspomnę) sprzęt audio.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Każdy kto potrzebuje sprzęt grający z najwyższej pułki może wziąć od uwagę sony serii ES
    W sumie nie wiem co to jest Sony ES ale nie widzialem zeby audiofile kupowali Sony. Raczej byl to zawsze jakis Cambridge Audio czy Krell...

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Czy widziałem?
    W czasie mojej czteroletniej pracy w TVP używane były wyłącznie kamery Thomsona i Philipsa z obiektywami Canon oraz Fujinon.
    "Profesjonalny" jak to mówisz sprzęt Sony (to jedynie kamkordery a nie kamery) biorą ze sobą reporterzy kuriera warszawskiego na relację z narodzin cielaka w Baniosze
    Najwyraźniej TVP nie stać na lepszy sprzęt Widziałem studia wyposażone wyłącznie w sprzęt sony. C+ używa sprzętu Sony do transmisji z meczów.

Co do sprzętu audio firmy Sony, proszę Cie....
    Jeśli bozia nie obdarowała Cię darem wyodrębniania istotnych szczegółów w muzyce to kup miesięcznik Audio i poczytaj co piszą ludzie, którzy taki dar posiadają. Widzę, że nie wiesz co to jest dobry (bo o profesjonalnym przez grzeczność nie wspomnę) sprzęt audio.
    Widzę że oprócz słuchu odebrało ci też umiejętność czytania. Miesięcznik AUDIO 2/04 odtwarzacz SACD „Sony SCD−XA9000ES 17000 Rewelacyjny, bezkompromisowy odtwarzacz SACD bez sekcji video.”
    Miesięcznik AUDIO 4/05 „Sony DVP−LS785V 750 Bardzo dobry dźwięk, szczególnie z SACD, kontrastowy obraz, wyrafinowane wzornictwo.”

A jak ci opinie Audio nie wystarczą to proszę oto oceny HI-FI sprzętu sony (skala 5 stopniowa):
    HI-FI 2/03 Sony STR-VA333 ES – 4, Bogate wyposażenie i mnogość ustawień. Brzmienie łagodne i wyrównane, jednak przydałoby się więcej ekspresji.
    Inny nie schodzi poniżej 4 co jest oceną bardzo dobrą!

I dalej czekam na adres hipermarketu ze sprzętem sony klasy es!!!!!!!

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Czeczot, niech Ci będzie, SONY to sprzęt dla profesjonalistów zwłaszcza ten (jak mu tam?) es czy eos

A!!! i moje dzieci mają w domu profesjonalne PlayStation 2 - jest super

Strona 15 z 37 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów