Strona 10 z 37 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

alfa i omega
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    poza tym, ze ta najswiezsza czesc zestawu to szajs robiony przez Tamrona (11-18, 18-70, 18-200), a brak rasowego szerokiego kata z f/2.8. zastanawia mnie tez 20/2.8 - albo to szklo nie ma wielkich problemow z telecentrycznoscia (watpie), albo Sony wierzy, ze potencjalni nabywcy sa debilami (predzej).
    po pierwsze 18-70 to nie Tamron
    po drugie 11-18 to nie taki szajs za jaki chciałbys go uważać
    po trzecie 20/2.8 - to że Canon może miec takie problemy nie musi wywoływac zwatpienia z urzedu

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    zastanawia mnie zasadnosc 135/2.8 STF (komus jeszcze potrzebny soft focus w szkle) i brak taniego standardu 50/1.7, kiedy w zamian jest 28/2.8... no, ale to jest Sony, tutaj prawa logiki zawodza...
    po czwarte STF to nie soft focus
    po piate może nową 50ke trzeba jeszcze dopracować
    po szuste to że bedziesz tak szyderczo nastawiony do tej oferty co najwyżej może poprawi ci nastrój ale ani Sony nie zaszkodzi ani Canonowi nie poprawi

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

wszystko zalezy od ceny, bo jak sony wypusci aparat w dampingowej cenie i w kicie da Carl-Zaiss'a (np 16-50 2,8 ) ... a inne Zaiss'y tez w dampingu to moze sie zachwiac w podstawie swiat dSLR-ow.
    Oczywiscie zawsze wierni Canon-owcy pozostana, co innge z uz. Nikona

na fotopolis sa przykladowe fotografie i ... nie zachwycaja. Jest takze, gama obiektywow no i tez zaden knock out. Aha cena w granicach 1000$ czyli rewolucji nie bedzie
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Początki nałogu

Domyślnie

>Może premiera następcy 30D nastąpi szybciej niż >przypuszczamy

Eeee, to juz chyba przesadzone, ze bedzie jesienia.
    Za to byc moze odpowiedzia Canona bedzie 3000D, podobno ma kosztowac ponizej $500. Czyli pierwsza lustrzanka dla mas.
    Przy okazji weszenia za 3x0D, znalazlem info, ze Canon + Nikon maja obecnie 81% rynku dSLR. Niezle.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

o jejku, ale tu się kilka osób na wojnę wybrało

IMHO dobrze, że jest nowy gracz, myślę, że zarówno 350D jak i D70 są w poważnych kłopotach i mam nadzieję, że ceny spadną.

Z tym wbudowanym IS to jest jednak jakieś nieporozumienie - w Minolcie ideą było stworzenie systemu, który da realną przewagę nad konkurencją jeśli chodzi o szkła - słabsze, ale za to tańsze i wszystkie z IS. A teraz, co? 300/2.8 za 6000$ O dupę rozbić taki wbudowany system. Zwłaszcza, że na dpreview twierdzą, że system został zbudowany jako zamknięty projekt APS-C (oj Nikonie, coś mi się zdaje, że konkurencji w FF nie będzie ), a w takim razie to szkło powinno być o 50% tańsze od Canona - bez IS i mniej szkła.

Szczerze mówiąc patrząc na możliwy wpływ pojawienia się nowego gracza na rynmku, to chyba jednak Nikon ma więcej kłopotów, bo choćby i z czysto marketingowego punktu widzenia, fakt, że Sony wkłada matrycę z D200 do puszki za 900$ jest szokujący. A ktoś mówił, że matryca to więcej niż połowa ceny :rolleyes:

Suma sumarum - całość mocno spóźniona, brak póki co propozycji dla profi i koszty nowych szkieł z pewnością nie sprawią, że będzie to rywal mogący zagrozić C bardziej niż utratą 100$ na każdym 350D czy 30D.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Nie wiem czy cos przeoczyłem czy nie, ale czytając na dpreview opis nie dopatrzyłem się w trybie podglądu zdjęć opcji Highlights (czyli migających przepaleń). Wiem że jest histogram ale dla mnie to nie to samo.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

cena 'normalna', a nawet wygorowana jak na start, szkielka tez, brak czegos co jasno odroznia/identyfikuje alfe od innych aparatow na rynku ... cos mi sie wydaje ze to taki krolik doswiadczalny: bedzie good to dorobimy brata, a jak slabo to zamkniemy produkcje.
    Mowiac szczerze (z sentymentu tez) bardziej optowal bym za Olympusem, bo szkielka to on ma naprawde swietne ... co innego z cena (sklepowa) i dostepnoscia tych szkielek
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie no AGO, nie jestem niczyim adwokatem, ale toż to oczywiste, że się wyróżnia i to zdecydowanie:
    - wbudowany AS (wow!)
    - punktowy pomiar światła (wow!)
    - wizjer z czujnikiem, który przyśpiesza AF (wow!)
    - low key, high key ISO (interesujące)
    - powłoka na filtrze AA zabezpieczająca przed elektrostatycznym osiadaniem syfów (wow!)
    - system "wstrząsu" oczyszczający matrycę z syfów (wow!)
    - w porównaniu z K-M wzrost segmentów pomiaru światła z 9 do 40
    - 10 Mpx matrycaich własnej produkcji, najpewnijej z D200 (wow!)

To wszystko kosztuje 900$ street price, czyli w praktyce będzie jeszcze 50-100$ tańsze.

Ten aparat ma inne wady, a wynika to moim zdaniem z wyraźnego przeznaczenia i grupy odbiorców, którym i tak to nie przeszkadza. Myślę, że na początek wielu, którzy cenią Sony i chcą kupić np. H5, czy R1 wejdzie śmiało w nowy system.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    cena 'normalna', a nawet wygorowana jak na start, szkielka tez, brak czegos co jasno odroznia/identyfikuje alfe od innych aparatow na rynku ... cos mi sie wydaje ze to taki krolik doswiadczalny: bedzie good to dorobimy brata, a jak slabo to zamkniemy produkcje.
    Jak to nic jej nie wyróżnia?! W tym aparacie jest wszystko co ja bym chciał mieć chociaż w 5D że o niższych modelach canona nie wspomnę. Jedyny problem tego systemu to ceny szkieł ale sądząc po ich ofercie to na pewno zrobią puszkę profi i aż się boje pomyśleć co w nią wsadzą Na dzień dzisiejszy canon może konkurować tylko obniżając ceny swoich aparatów, nikon chyba jeszcze bardziej musi zejść z ceny. Na pytanie co kupić 350d czy d70 odp jest jasna a100 bo jest dobrze wyposażona, bo to technologia minolty która zawsze robiła dobre aparaty, bo stoi za tym duża firma która produkuje swoje matryce i w większości przypadków wie jak je użyć

A ja czekam na 5D za 1500$

Cytat Zamieszczone przez alfa i omega
    po czwarte STF to nie soft focus
    Właśnie co to jest SFT? Czy to nie był obiektyw z dwoma przysłonami gdzie drugą regulowało się „ilość” rozmycia tła? Minolta chyba miała taki obiektyw…… ?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    JJedyny problem tego systemu to ceny szkieł ale sądząc po ich ofercie to na pewno zrobią puszkę profi i aż się boje pomyśleć co w nią wsadzą ...
    ale pojechałeś, widzę, że tu wszyscy alebo w jedną albo druga stronę - nikt nie może sobie pozwolić na rzeczową analizę. Wszak Canon oprócz 350D nie odczuje w tym momencie tej nowej puszki. Nie odczuł z 20D gdy wchodził D7D, to teraz się może tylko śmiać. Solidny odbiorca kompaktowy - oto cel tego produktu.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    ale pojechałeś, widzę, że tu wszyscy alebo w jedną albo druga stronę - nikt nie może sobie pozwolić na rzeczową analizę. Wszak Canon oprócz 350D nie odczuje w tym momencie tej nowej puszki. Nie odczuł z 20D gdy wchodził D7D, to teraz się może tylko śmiać. Solidny odbiorca kompaktowy - oto cel tego produktu.
    30D…. ? Grip, drugie kółko nastawcze i używalne ISO 1600 (o ile ktoś z tego korzysta) coś mało argumentów wobec tych które sam wymieniłeś. D7D minolta nie specjalnie promowała. Sony na 100% zorganizuje dużą kampanie reklamową, coś mi się wydaje że w miarę szybko pokaże kolejną puszkę z wyższej pułki. Nie po to kupował system, robi takie zapowiedzi żeby teraz cicho z ty siedzieć i liczyć na cud

Strona 10 z 37 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów