Właśnie. Przewaga canona w postaci matryc właściwie już się skończyła. Policzcie ile zdjęć robicie na ISO 1600 i czy byście go użyli gdybyście mieli IS w puszce? Został mu tylko największy wybór szkieł ale to też się może skończyć, zresztą ile osób posiada te „specjalistyczne” szkła. Jak zeissy będą prawdziwe, tzn Zeiss do swoich szkieł doda tylko AF i ewentualnie poprawi powłoki to ja zacznę mocno zazdrościć posiadaczom Sony.Zamieszczone przez akustyk
Na dzień dzisiejszy jak bym chciał kupić tani korpus + kit a może kiedyś rozbudować system wziąłbym a100 prawie w ciemno przecież sony aż tak bardzo nie zepsuje jakości w stosunku do d200. Żaden producent nie daje tyle w aparacie z najniższej pułki który w dodatku jest wygodny w obsłudze (d5d)
Moim zdaniem canon ma problem. Na pewno ma już opracowanego następcę 350D ale czy on może konkurować z a100 (za wyjątkiem ceny). Przecież wszystkie nowości Canon najpierw wprowadzał w wyższych modelach a 30D nie wniósł "kompletnie" nic nowego. Przecież nie dadzą tego co ma a100 w 370D bo kto kupi 30D. Może canon obniży ceny obiektywów z IS, to nie może być drogi mechanizm skoro da się go pakować w S2 za 1300zł
Zanim ktoś mnie tu napadnie za obraze jedynie słusznej marki proszę żeby porobił zdjęcia jakimś aparatem minolty a nawet d200. Ergonomia canona jest najgorsza!
Chyba ze
………….
canon stwierdził że niech inni się pozabijają w segmencie najtańszym a ja zarobię w segmencie 5D. Kto będzie pierwszą ofiarą? Nikon d50 tu jest magia marki, Samsung daje stabilizacje, 350D jednak magia 8mpx.