Strona 5 z 37 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy
    Spokojnie chłopie - weź parę wdechów głębszych :-) Za bardzo emocjonalnie podchodzisz do tematu :-) Prawda jest taka, że ich Zeissy koło prawdziwych Zeissów nawet nie leżały Posiłkowanie się przez Sony marką Zeiss jest przemyślanym chwytem marketingowym, ale na tym się to kończy. Skoro używają takiego "legendarnego" szkła, to czemu tego nie widać na zdjęciach w nie wyposażonych?

A swoją drogą to po co to wszystko piszesz? W tym miejscu firma Sony znajduje swoich klientów jedynie w segmencie RTV :-)

Jeśli masz takie wiarygodne informacje na temat Zeissa do Alfy to rozumiem, że jesteś blisko związany z ich produkcją. Jako, że chce kupić jeden z obiektywów tej firmy to poproszę o kontakt do Ciebie - mniemam, że pomożesz w zakupie.

Jaki jest sens wylewania pomyj na nowy system przed premierą sklepową i realnym porównaniem z nikonem czy canonem?

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz
    Jeśli masz takie wiarygodne informacje na temat Zeissa do Alfy to rozumiem, że jesteś blisko związany z ich produkcją. Jako, że chce kupić jeden z obiektywów tej firmy to poproszę o kontakt do Ciebie - mniemam, że pomożesz w zakupie.

Jaki jest sens wylewania pomyj na nowy system przed premierą sklepową i realnym porównaniem z nikonem czy canonem?
    Ło matko! Pisałem o DOTYCHCZASOWYCH produktach Sony wyposażanych w optykę Zeiss'a. A co do nowego systemu, to raczej system będzie stary-nowy :-) Nowa będzie naklejka :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

widać po specyfikacji a100, że celują w określony target i nie będą się rzucać na rynek pro albo semi-pro.
    W ktorym miejscu "specyfikacji" to widac? Ciekaw jestem jak to zauwazyles Widac to co najwyzej gdzie celuja tym aparatem, ale troche trdno mowic o tych ktorych jeszcze nie ma.

Coś już napisał

Domyślnie

Ło matko! Pisałem o DOTYCHCZASOWYCH produktach Sony wyposażanych w optykę Zeiss'a. A co do nowego systemu, to raczej system będzie stary-nowy :-) Nowa będzie naklejka :-)
    AHA :-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Alpha - brzmi troche jak z kosmosu
    pewnie troche zaplacili za technologie minolcie

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi
    W ktorym miejscu "specyfikacji" to widac? Ciekaw jestem jak to zauwazyles
    hehehe... po prostu sobie porównałem z 350D :-) Widać, że Sony chce trafić w ten target użytkowników i daje produkt nie posiadający (teoretycznie przynajmniej) wad konkurenta (np. bardziej ergonomiczna obudowa). No dobra - żartowałem ;-)

Cytat Zamieszczone przez lucki
    eee...tam :-) A PhaseOne jak brzmi? Jak ze Star Treka ;-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hehehe... po prostu sobie porównałem z 350D :-) Widać, że Sony chce trafić w ten target użytkowników i daje produkt nie posiadający (teoretycznie przynajmniej) wad konkurenta (np. bardziej ergonomiczna obudowa)
    No tak, ale to zupelonmie nie odpowiada na moje pytanie i nie tlumaczy skad wniosek co do calosciowej strategii. To ze chca byc lepsi w danym segmencie nie oznacza ze rezygnuja z innych.

Cytat Zamieszczone przez lucki
    Po polsku piszemy Alfa. Bo to przeciez tylko zapis w alfabecie lacinskim, a nazwa wlasciwa to pojedyncza litera alfabetu greckiego α.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi
    To ze chca byc lepsi w danym segmencie nieoznacza ze rezygnuja z innych.
    Może za jakiś czas podczas trasmisji np. meczów będziemy oglądać długie lufy z napisem Sony... :-) Sorry, ale mam chyba zbyt duże poczucie realizmu, żeby wyobrazić sobie Sony w segmencie Pro :-) (np. odpowiednik 1D z wbudowanym od razu Playstation IV...) No chyba, że Sony kupi C i N, ale wtedy to już chyba wszystko będzie miało naklejkę Sony (nawet moje ulubione piwo na literę H) ;-)
    Jestem w lekkim szoku, że na naszym forum tak zaciekle bronimy produktu na inną literkę alfabetu :-) Dobra, dobra...nie bijcie już ;-)

sv
    Guest

Domyślnie

Może za jakiś czas podczas trasmisji np. meczów będziemy oglądać długie lufy z napisem Sony... :-) Sorry, ale mam chyba zbyt duże poczucie realizmu, żeby wyobrazić sobie Sony w segmencie Pro :-) (np. odpowiednik 1D z wbudowanym od razu Playstation IV...) No chyba, że Sony kupi C i N, ale wtedy to już chyba wszystko będzie miało naklejkę Sony (nawet moje ulubione piwo na literę H) ;-)
    Jestem w lekkim szoku, że na naszym forum tak zaciekle bronimy produktu na inną literkę alfabetu :-) Dobra, dobra...nie bijcie już ;-)
    fotografia sportowa to nie wszystko, ale mysle,, ze jezeli sony bedzie chcialo wydac duzo kasy, to pewnie moze zrobic body porownywalne do 1 czy d2. matryce ma swoje, czyli teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie tylko po co?

segment apatorski i "semi pro" oferuje chyba wieksza mozliwosc zarobienia kasy.

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy "pro", czy nie, ale zakaldam ze rynek lustrzanek jest glebszy niz dwa modele - ten zaprezentowany i "pro" ktory bys dokladnie zdefiniowal. Cel dlugofalowy Sony to zdobycie jak najwiekszego pola na rynku i to jest realistyczne, a czy bedzie ono wieksze czy mniejsze... Jak sie ma pieniadze i potencjal to mozna atakowac, najwyzej nie zostanie sie liderem.

Nie ma potrzeby sie "szokowac", ja nie bronie zadnego produktu. Ja w ogole nie pojmuje jak mozna dyskusje o jakims modelu aparatu fotograficznego pojmowac w kategoriach obrony i ataku. Aparat broni sie i "atakauje" na rynku, a takie fora jak to, sluza wymianie pogladow. Przynajmniej tak mi sie wydawalo. Czy juz nie mozna w Intenecie wyrazic opinii nie wypowiadajac wojny inaczej myslacym? Czy to medium naprawde w 100% osiagnelo intelektualny poziom pyskowki ulicznej?

Jak bym mial mowic o szoku, to mnie szokuje jak ludzie emocjonalnie sie angazuja w jakies bzdurne spory na temat sprzetu (uwaga o szerszym charakterze), gdyby wlozyli 1/10 tego wysilku w robienie zdjec to... powstalo by ich sporo

Strona 5 z 37 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów