Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Myślę, że Sony dobrze to sobie wykalkulował. Alfa zapowiada się naprawdę świetnie. To logiczne rozwinięcie D5D. Miałem okazję bawić się tym aparatem i twierdzę żę ergonomia jest dużo lepsza niż 350D. Poza tym balans bieli znacząco in plus w porównaniu z Canonem. Znacząco wolniej działa AF w D5d i ciekaw jestm czy poprawili to w alfa. Pikselami w ogóle bym się nie przejmował. Osobiście wystarcza mi 6mega. Zapewne na jesieni wypuszczą coś zamaiast D7 i bardzo dobrze Nie spodziewam się żadnych rewelacji jeśli chodzi o 370D - zapewne dadzą wyświetlacz 2,5" i spot. Zostanie 8mega matryca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Właśnie. Przewaga canona w postaci matryc właściwie już się skończyła. Policzcie ile zdjęć robicie na ISO 1600 i czy byście go użyli gdybyście mieli IS w puszce?

Zanim ktoś mnie tu napadnie za obraze jedynie słusznej marki proszę żeby porobił zdjęcia jakimś aparatem minolty a nawet d200. Ergonomia canona jest najgorsza!
    ja np 40 % zdjec robie na ISO 800, 1600 i nieco na 3200 i stabilizacja nic by tu nie zmienila bo przy 17, 20mm jest zbedna wlasciwie

ergonomia to sprawa upodoban osobistych, bawilem sie 7d i mi zupelnie nie pasowal sposob obslugi, w d200 Nikona rowniez, choc tu mi najbardziej przeszkadzal zle wyprofilowany uchwyt (dokladnie tylna jego czesc).
    Najbardziej pasuje mi body eos3 i co mam zrobic?

wszystko to kwestia potrzeb i osobistych upodoban, nie ma idealnego systemu czy body dla wszystkich i dobrze bo nudno by bylo

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czeczot: ja bym użył.
    Z tej przyczyny, że często fotografuje obiekty które same się bardzo szybko poruszają. I ich stabilizacja nie ustabilizuje.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

a tym Sony piszą też na fotopolis
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4414
    i jeszcze tu są sample
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4418

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

fuj.znowu goście którzy robią wszystko dobrze oprócz aparatów wypuszczają aparat bo kupili mniejszą firmę... ehhh... mam alergię na Sony.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound
    No wiec wlasnie robaczki rodzi sie pytanie: czy w zwiazku z wejsciem na rynek nowego playstation alfa sony (hehe nie moglem sie powstrzymac:-D ) ceny 350D spadna:
    - znaczaaco
    - troche
    - minimalnie
    Kiedy mozna sie spodziewac spadku cen?? Chce teraz kupic 350D i czy nie lepiej odczekac troszke czasu i zaoszczedzic x kasy?? Moze lepiej poczekac na kontre canona modelem 400D??:-D Jak to wyglada w praktyce(histori) takiej rywalizacji?? Pozdrawiam

Eee tam, takie gdybanie Canon-Sony-Nikon to klasyczne brandzlowanie. Chcesz fotografować to kupuj to na co cię stać i rób zdjęcia. Chyba, że ktoś kolekcjonuje najnowszy sprzęt... Chciałbym tylko kiedys fotografować 350D tak jak to robi kilku ludzi z różnych galerii... nawet bez Sony 10MPi stabilizatorem.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

iso 1600 tragedy...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

peter pe
    Guest

Domyślnie

Ja dzisiaj sprzedałem 300d, chcąc kupić w USA 20D albo KM 7D, czyli coś bardziej zaawansowanego.

Poza tymi kilkoma na fotopolis nie widziałem jeszcze żadnych sampli z a100, jednakże zdjęcia w iso 100 i 80 wyglądają na idealnie gładkie i świetnie naświetlone- wg fotopolis zostały zrobione na automatycznych ustawieniach, co świetnie rokuje systemowi pomiaru światła! Jak będzie działał autofocus- zobaczymy. Biorąc pod uwagę poziom osiągnięty przez R1 można spodziewać się naprawdę wiele dobrego! A patrząc na specyfikacje a100 i porównującje do 20D to hmm... Chyba wszystko przemawia za sony. Puszka będzie kosztowała trochę więcej niż 350d z kitem.

W planie mam kupić:
    * body (800usd)
    * tamron 17-50 f2.8 (450usd)
    * sigma 70-300 (220usd)

Czyli za jakieś 1500usd ~ 4500zl mam 10MP pukawke z dwoma calkiem przyzwoitymi i jasnymi szkielkami zapewniającymi akceptowalną jakość
    W dodatku szkielka mające IS!!!

Jeżeli jeszcze do tego dojdzie potwierdzanie ostrości w manualnych szkłach, to jestem w stanie wysłać list z podziękowaniami do Sony Polska za kawał dobrej roboty

peter pe
    Guest

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill
    ja np 40 % zdjec robie na ISO 800, 1600 i nieco na 3200 i stabilizacja nic by tu nie zmienila bo przy 17, 20mm jest zbedna wlasciwie
    Czyli dla ciebie zostanie Canon jako sprzęt niszowy z dobrym wysokim ISO reszta bierze Sony Przy 1/5s albo dłuższym w miejscu gdzie nie wolno rozłożyć statywu lub nie ma czasu też jest zbędna

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill
    ergonomia to sprawa upodoban osobistych, bawilem sie 7d i mi zupelnie nie pasowal sposob obslugi, w d200 Nikona rowniez, choc tu mi najbardziej przeszkadzal zle wyprofilowany uchwyt (dokladnie tylna jego czesc).
    Fakt, a często jest tez to kwestia przyzwyczajenia. I nie jest powiedziane że jak byś od zawsze używał minolty to po wzięciu do reki Canona miałbyś bardzo złe zdanie o jego ergonomii.

Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów