Strona 25 z 37 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    (...)w sumie nienajgorzej, a biorąc pod uwagę, że jest to matryca z D200 to nawet bardzo przyzwoicie,(...)
    Matryca inna niż w D200. To tylko tak na marginaesie (było o tym x razy).
    A sprzedawać niezależnie od jakichś tam uchybień jakości to jak znam życie będzie się bardzo dobrze. Alfa ma dużo dobrze "brzmiących" bajerów, cena myślę, że też niedługo spadnie. Jak sony potrafi reklamować swoje produkty to widać w reklamie z ostatniej Gali. Takiej wazeliny dawno nie czytałem, fakt że uśmiać to się przy tym też można nieźle :grin:!
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-07-2006 o 02:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrona
    czerwona febra w zylach. :-)
    Proponuje wykorzystywac bardziej merytoryczne argumenty. Tego typu posty sie bardzo szybko kasuje
    ...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Proponuje wykorzystywac bardziej merytoryczne argumenty. Tego typu posty sie bardzo szybko kasuje
    Przepraszam, to po prostu cytat ze Svena z zamiana "zolty" na "czerwony". :-)

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    na stronach zeiss.de juz sie chwala ze maja do alphy szkla :-)...

tylko to jest dziwne bo alpha tak jak 350d d50/d70 jest taka "wejsciowa" w system lustrzanka, ta ktora ma przyciagnac klienta - a tu prosze sa juz do niej szkla za ciezkie $$$, pewnie drozsze niz body co w "entry level" ciut zaskakuje ;-)

Zycze sony jak najlepiej - tylko powiedzcie mi co mam powiedziec kumplowi ktory sie teraz mnie pytal ca kupic czy alfe czy 350D?

ciezko bedzie wskazac jednoznacznie zwyciezce... jesli chodzi o system to mu mowie wez canona, ale on raczej nie bedzie tego rozbudowywal - wiec moze jednak alfa...

no nie ma lekko ;-)
    Jeśli jest szumofobem i robi dziennie 45 testowych fotek nieba i muru na ISO 1600 to 350D. Jak nie to lepiej alfa. Stabilizaja, odkurzacz i ergonomia wymiatają

Kubaman: A to że 18-55 jest lepszy od 17-70 sony to bzdura, nie oceniaj niczego przez miłość do własnego systemu i brak szacunku dla innych.
    Kit sony ma większy zakres, zoom chodzi płynniej niż KITC, optyka porównywalna.
    Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 31-07-2006 o 11:03

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Jeśli jest szumofobem i robi dziennie 45 testowych fotek nieba i muru na ISO 1600 to 350D. Jak nie to lepiej alfa. Stabilizaja, odkurzacz i ergonomia wymiatają
    no niby masz racje ale co bedzie za rok jak kumpel powie ze chce lepszy aparat? kupil szkla lampe.. i co dalej w canonie masz dalej wybor 30D 5D moze 3D, 1D itd...
    sony to niewiadoma... :-(

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no niby masz racje ale co bedzie za rok jak kumpel powie ze chce lepszy aparat? kupil szkla lampe.. i co dalej w canonie masz dalej wybor 30D 5D moze 3D, 1D itd...
    i bedzie robil jeszcze lepsze zdjecia murow i tablic testowych. nie zapominajmy o niebieskim niebie przy roznych czulosciach

a tak serio - wychodzisz z zalozenia, ze kazdy musi chciec czesto zmieniac sprzet. ktore niekoniecznie jest prawdziwe. wystarczy, ze komus nie pokaze sie zadnego z takich jak to forum, i moze spokojnie 5 lat focic jednym aparatem, dopoki migawka nie padnie 8)
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a tak serio - wychodzisz z zalozenia, ze kazdy musi chciec czesto zmieniac sprzet.
    To nie zalozenie a gdybanie .

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    wystarczy, ze komus nie pokaze sie zadnego z takich jak to forum, i moze spokojnie 5 lat focic jednym aparatem, dopoki migawka nie padnie 8)
    no wlasnie nie ;-), ja sobie zalozylem ze zmienie body za 5 lat i jak narazie jeszcze mnie nic nie przekonalo do szybszej zmiany... jedynie szkla sobie wymieniam ;-)

a jak padnie migawka - to naprawie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP
    Kubaman: A to że 18-55 jest lepszy od 17-70 sony to bzdura, nie oceniaj niczego przez miłość do własnego systemu i brak szacunku dla innych.
    Kit sony ma większy zakres, zoom chodzi płynniej niż KITC, optyka porównywalna.
    Cóż za rzeczowy argument. Jak odpowiedzieć na głupie zaczepki

Oceniam z praktycznego punktu widzenia. Kit Canona jest bardzo podstawowym obiektywem, ale jeśli chodzi o wykonanie i ergonomię ten z Alphy jest wedle mojej opinii słabszy. O "braku szacunku" do plastikowego obiektywu jednej czy drugiej firmy nie będę nawet próbował dyskutować, bo to jest temat z Mrożka żywcem wzięty.

P.S> tak jak napisałem - dla mnie ergonimia Sony jest nieporozumieniem, więc nie czuję tego twojego zachwalania
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

Jest juz test na dpreview. wyglada niezle, zwlaszcza rozdzielczosc.

Strona 25 z 37 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów