Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 364

Wątek: Nowa lustrzanka Sony!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alfa i omega
    po pierwsze 18-70 to nie Tamron
    po drugie 11-18 to nie taki szajs za jaki chciałbys go uważać
    po trzecie 20/2.8 - to że Canon może miec takie problemy nie musi wywoływac zwatpienia z urzedu
    18-70 moze i nie jest Tamron, ale achow i ochow bynajmniej w obudowie KM nie wywolywal. ot, kit-lens
    11-18 to najdrozsza, najciemniejsza i najslabsza optycznie alternatywa wsrod ultra-zoomow do niepelnej klatki. naprawde mam problemy z nazywaniem tego inaczej niz szajs
    a z telecentrycznoscia szkiel w rodzaju 20/2.8 ma problemy nie tylko Canon. Nikon i Zeiss Jena tez, na ten przyklad. pewnie, ze w Minolcie tak byc nie musi, ale jest ograniczona ilosc konstrukcji optycznych, ktore realizuja ten kat widzenia z tym swiatlem w malym obrazku.

po czwarte STF to nie soft focus
    http://mkropa.republika.pl/minolta/lens/135__2_8STF.htm
    moze nie klocmy sie o nazwe...
    ja naprawde wiem co STF robi

po piate może nową 50ke trzeba jeszcze dopracować
    argument jak do 20/2.8 - tu nie ma co wykombinowac. 50/1.7(8) to bardzo podobne konstrukcje u kazdego z producentow optyki dla malego obrazka. tu naprawde nie ma co myslec...

po szuste to że bedziesz tak szyderczo nastawiony do tej oferty co najwyżej może poprawi ci nastrój ale ani Sony nie zaszkodzi ani Canonowi nie poprawi
    ale moze idz gdzies indziej leczyc kompleksy? mnie nastroj poprawia robienie zdjec, nie dowodzenie innym, ze nie maja racji...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    porównanie do 350D uzasadnione i jak pisałem z wcześniej zgadzam się, że tutaj presja na Canona wzrośnie - i dobrze! Do 30D to jednak daleko, więc ogólnie niestety C może sobie IMHO spokojnie czekać.
    Jeżeli klasyfikujemy aparaty tak jak producenci tj utrudniona obsługa (mały, brak 2 kółka) najniższa klasa, poprawiona obsługo tj drugie kółko wyższa klasa to faktycznie a100 jest konkurencja dla 350D i d50. Może konkurencja to złe słowo bo te 2 body są „biedne” przy a100 ratuje je tylko magia marki co nawet widać po wypowiedziach co poniektórych tutaj.

Co by nie powiedzieli szumofoby dla mnie ISO1600 tego aparatu jest akceptowalne, ma „ładny” szum, mało kolorowy

Mi chodzi bardziej o podejścia co dostaniemy za 1000$ i tutaj dokładamy 200$ i mamy 30D z jego zaletami albo -100$ i a100 z jego „bajerami” jednak praktycznymi. Za 300$ można kupić lampę i rzadko trzeba będzie korzystać z ISO1600

Ale faktycznie - co cieszy - jeśli Sony będzie dalej pracować intensywnie i oprócz reklamowanych szkieł, które miejmy nadzieję okażą się dobre, wypuści coś z półki semi-profi, to może się zrobić bardzo ciekawie. Nic tylko się cieszyć i czekać, miejmy nadzieję nie za długo.
    Ja się obawiam tego że nikt nie zrobi aparatu z FF w najbliższym czasie o ile w ogóle. I w tym „segmencie” rynku canon będzie dyktował ceny. Zawsze będzie się mógł tłumaczyć że puszka jest droga bo matryca jest droga. Co jest opowiadaniem bzdur - ta sama matryca w d200 i a100 a różnica w cenie kolosalna. Tak samo jest ze szkłem z IS a bez. Rróżnica 1500 zł (70-200/2,8) a za tyle można kupić cały kompakt z tym samym mechanizmem is.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

kombinujecie. klasyfikacja i pozycjonowanie jest bardzo proste:
    segment do 1000$, segment do 1500$ i segment powyzej, gdzie juz raczej ludzie sa swiadomi czego chca.

w segmencie do 1000$ nowe Sony jest bez konkurencji. koniec i kropka. matryca, ktora siedzi w srodku spokojnie pozwala robic zdjecia do ISO 800.

jedna uwaga a propos dyskusji o szumach: gladkie ISO 1600 to jest rzecz ktora amatorom nie jest do szczescia potrzebna. to jest cos dla semi-pro i pro, dla ktorych dedykowane sa korpusy typu 20D/30D. i tak to na swiecie wyglada. a to, ze wzgledu na zycie w finansowy zadupiu swiata, robi sie u nas czesto z 350D aparat profi... jeszcze z niego nie robi takiego sprzetu. jak zreszta calego tego segmentu <1000$. to sa aparaty amatorskie, do uzycia przez wujka Kazia i ciocie Gienie. ni grzyba tym ludziom nie jest potrzebne nawet ISO 800...
    www albo tez flickr

peter pe
    Guest

Domyślnie Sample Askeya

Są już sample na dpreview

http://www.dpreview.com/gallery/sonya100_preview/

Pozdr,
    Peter

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peter pe
    Są już sample na dpreview

http://www.dpreview.com/gallery/sonya100_preview/

Pozdr,
    Peter
    Albo mi się zdaje, albo ta matryca ma fatalną dynamikę
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

fajne sample, ale czemu tylko do ISO 200?
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Sample z dziewczyna w pomaranczowej sukni fatalne - wszystkie nieostre i do tego na wysokim ISO szumi nie gorzej niz Niagara.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    Na początku bardzo kibicowałem temu aparatowi ale po oglądnięciu sampli które do tej pory się ukazały w necie to jestem zawiedziony. Zdjęcia na ISO 100 są pozbawione szczegółów :/ wszystkie sample wyglądają jak by były odrobinę nie ostre a potem odszumione i wyostrzone.
    Podobny efekt dają zaawansowane cyfrówki z niewymienną optyką.
    Mam nadzieję że to nie szczyt możliwości tej matrycy.
    Zgadzam się w zupełności spodziewałem mocnego uderzenia a ta matryca rysuje jak znana mi dobrze z hybrydowego sony f 828, brak szczegułów, kiepska głebia, aberacje, wogóle nie ma tej czystości obrazu jaką powinno mieć lustro tylko jakaś kasza taka blee :razz: Na domiar złego modelka nie dogolona pod pachami i to niechlujnie przyklejone logo na ramieniu. Moim zdaniem na takiej jakości sony-a daleko nie zajedzie :wink:
    Ostatnio edytowane przez Zaibatsu ; 11-06-2006 o 18:06

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    to sa aparaty amatorskie, do uzycia przez wujka Kazia i ciocie Gienie. ni grzyba tym ludziom nie jest potrzebne nawet ISO 800...
    no właśnie, czylki jak napisałem, dla dzisiejszego zamożniejszego i bardziej wybrednego kompaktomana.

P.S> a sample do kto dostarcza, dpreview czy Sony? BO jak dpreview,.com to nie dziwię się, wszak oni zawsze dawali podpuchę Nikonowi, to i teraz mu pomogą w potrzebie (Sample dla Canona IS 2 są z Krakowa nie widziałem tu nigdzie przedstawicielstwa Canona)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no właśnie, czylki jak napisałem, dla dzisiejszego zamożniejszego i bardziej wybrednego kompaktomana.
    Chyba bardzo nadzianego kompaktomana sądząc po cenie szkieł

Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów